Nieuws

GTI-motor voor Eos en Scirocco

GTI-motor voor Eos en Scirocco

Per direct levert Volkswagen een nieuwe 2.0 liter benzinemotor in de Eos en Scirocco. De vermogenswinst ten opzichte van de vorige topmotorisering bedraagt 10 pk. Ondanks deze ‘plus’ zijn de Eos en de Scirocco met de nieuwe motor tot 9% zuiniger dan de motoriseringen die ze opvolgen. De Eos en Scirocco 2.0 TSI zijn met onmiddellijke ingang te bestellen bij de Volkswagen-dealer.

De 2.0 TSI-motor ontwikkelt 210 pk en een koppel van 280 Nm (tussen 1.7000 en 5.000 tpm). De Eos met deze motor en de standaard zesversnellingsbak sprint bijvoorbeeld in 7,8 seconden van 0-100 km/h. De Scirocco met dezelfde motor/versnellingsbak-combinatie heeft voor deze oefening slechts 6,9 seconden nodig. De Eos 2.0 TSI neemt genoegen met gemiddeld 7,2 l/100 km en de Scirocco met 7,4 l/100 km.

Highline
Zowel de Scirocco als de Eos met de nieuwe 2.0 TSI-motor wordt standaard geleverd in combinatie met het Highline-uitrustingsniveau. Dat betekent voor beide modellen dat onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, een sportonderstel, cruise control, volautomatische airconditioning, een multimedia-aansluitbox en een multifunctioneel sportstuur standaard zijn. Als optie is de zestraps DSG-transmissie met dubbele koppeling beschikbaar. De Scirocco 2.0 TSI is te bestellen voor prijzen vanaf € 34.990,- en de Eos 2.0 TSI is leverbaar vanaf € 40.890,-. De levering start in december.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
GTI-motor voor Eos en Scirocco
Redactie
Door Redactie

Zoeken