Nieuws

UPDATE: Renault Twizy vanaf 2011 uit Spanje

UPDATE: Renault Twizy vanaf 2011 uit Spanje

Kort nadat Renault heeft gemeld dat de elektrische Zoe vanaf 2012 uit de fabriek van Flins in Parijs zal komen rollen maakt het bekend waar de eveneens elektrische Twizy wordt ondergebracht. De fabriek in Valladolid in Spanje gaat het productiemodel in elkaar schroeven.

UPDATE: Renault’s productiefacaliteit in Valladolid, zo’n 150 km van de metropool Madrid produceert op dit moment de Mégane Hatchback, Mégane Estate, Modus en de Grand Modus, maar zal vanaf 2011 plaats gaan maken om daar de tweede ‘zero-emission’ Renault te bouwen. De ‘schoonheid’ zal worden afgeleid van de eigenaardige Twizy Z.E. Concept die Renault samen met drie andere studiemodellen onthulde op de IAA in Frankfurt afgelopen september. Renault zegt dat de productie van de Twizy in 2011 van start zal gaan, een jaar voordat de elektrische Zoe van de band rolt in Parijs (zie het eerdere bericht hieronder).

Zoe vanaf 2012
Het Franse merk heeft serieuze ambities om in de toekomst dé fabrikant van milieuvriendelijke auto’s voor de massa te worden. Onder het zogeheten programma “Renault Eco2” werd daarvan tijdens de afgelopen IAA een voorproefje gegeven. En nu heeft het merk aangekondigd de eerste stap van deze doelstelling vanaf eigen bodem te zetten. Vanaf 2012 zal namelijk in de fabriek van Flins, gevestigd in Parijs, een elektrische Renault voorbordurend op de Zoe worden geproduceerd. Renault heeft gekozen voor deze faciliteit omdat de afdelingen aldaar veel knowhow hebben wat betreft het fabriceren van kleine(re) auto’s. Momenteel worden in Flins de Clio Campus en de Clio geproduceerd. Een andere reden voor deze keuze is een logistieke; de Zoe zal namelijk met name op de Europese markt worden vermarkt.

Zoe Z.E. Concept
Renault verwacht dat de Zoe goed is voor tweederde van de verkoop van elektrische Renaults in Europa. Gezien toenemende drukte op de Europese wegen, de verandering van de autovraag en het groeiende besef dat milieu weldegelijk belangrijk is is dit geen onrealistische missie. De Renault Zoe, dat nu nog een studiemodel is, richt zich op automobilisten met een flexibele mobiliteitsbehoefte die de auto uitsluitend voor korte ritten gebruikt, zoals woon-school-werkverkeer en winkeluitstapjes. Het grootste gros van autorijdend Europa valt juist in deze categorie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
UPDATE: Renault Twizy vanaf 2011 uit Spanje
UPDATE: Renault Twizy vanaf 2011 uit Spanje
UPDATE: Renault Twizy vanaf 2011 uit Spanje
UPDATE: Renault Twizy vanaf 2011 uit Spanje
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers