Nieuws

Vernieuwde Fiat Punto (Evo) vanaf € 12.495,-

Vernieuwde Fiat Punto (Evo) vanaf € 12.495,-

Omdat de vernieuwde Fiat Punto - die voortaan als Punto Evo door het leven gaat - vanaf 7 november in de showroom staat heeft de importeur de prijzen van de nieuweling vrijgegeven. De handen worden pas geschud nadat er minimaal € 12.495,- in de kassa van de dealer rinkelt.

De voordeligste Fiat Punto Evo beschikt over een 1.2 liter benzine met 65 pk en is uitgevoerd als Active. In het uitrustingniveau Dynamic bedraagt de vanafprijs van de motorisering € 13.995,-. Meer stuwingkracht krijg je bij de motoren met een cilinderinhoud van 1.400 cc. We tellen er vier in de benzineprijslijst en die zijn allen voorzien van het innovatieve MultiAir-principe. De minst krachtige noteert 77 pk en is te koop vanaf € 14.795,- en de 105 pk sterke 1.4 MultiAir staat in de boeken voor € 16.995,-. De Punto Evo wordt pas echt een pittige Italiaan met de 135 pk sterke MultiAir. Het model is dan ook alleen maar leverbaar in de uitvoering Sport waarvan de prijs begint bij € 20.995,-. Er is ook een Punto Evo met een aardgas-motor leverbaar. Deze zogeheten “Natural Power” moet minimaal € 16.495,- in het laatje van de dealer brengen. Overigens, zakelijke rijders die voor een benzinemotor kiezen profiteren bij privégebruik altijd van de gunstigere bijtellingklasse van 20%

Dieselgamma
Dieselen kan uiteraard ook met de Punto Evo. Het gamma van de zelfontbranders bestaat uit twee motoriseringen. De minst krachtige is de 1.3 Multijet met een vermogen van 70 pk. Hij is er als Active (€ 16.995,-) en als Dynamic (€ 18.495,-) en over beide modellen betalen zakelijke gebruikers een bijtelling van 20%. De topper van het dieselgamma is ook meteen een stuk krachtiger. Het betreft de 1.6 liter Multijet die 120 pk produceert en waarvan de prijs begint bij € 23.595,-.

Standaarduitrusting
Heel interessant die prijzen, maar wat krijg ik daar nu eigenlijk allemaal voor als koper van een vernieuwde Fiat Punto Evo? Nou, naast het flink gewijzigde exterieur en sterk opgewaardeerd interieur, is de Punto Evo standaard voorzien van vele veiligheids-voorzieningen als zeven airbags, Hill-Holder, ABS en ESP. Daarnaast zijn elektrisch bedienbare spiegels en ruiten vóór, radiovoorbereiding met vier speakers, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een in hoogte verstelbare bestuurderstoel standaard. Tegen bijbetaling zijn onder meer adaptieve ‘meedraaiende’ mistlampen en het Blue&Me-TomTom infotainmentsysteem met touch screen verkrijgbaar. Een leuke gimmick van het systeem is het Eco:Drive Info, een feature die informatie aan de bestuurder doorspeelt over zijn rijstijl. Airconditioning is pas standaard vanaf de uitvoering Dynamic.

De bovengenoemde prijzen zijn van toepassing op de 3-deursuitvoering. Zoals genoemd staat de vernieuwde Fiat Punto Evo vanaf 7 november bij de vaderlandse dealers. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vernieuwde Fiat Punto (Evo) vanaf € 12.495,-
Vernieuwde Fiat Punto (Evo) vanaf € 12.495,-
Vernieuwde Fiat Punto (Evo) vanaf € 12.495,-
Vernieuwde Fiat Punto (Evo) vanaf € 12.495,-
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers