Nieuws

Alleen op aanvraag: BMW M3 GTS

Alleen op aanvraag: BMW M3 GTS

Voor mensen die hun koffie het liefst ´extra dark´ drinken presenteert BMW de M3 GTS. Het betreft een lichtere en hardcore versie van de Beierse topatleet die alleen op aanvraag wordt geproduceerd.

De BMW M3 GTS is de overtreffende trap van "Freude am Fahren". Speciaal ontwikkeld voor circuitgebruik, want daar valt toch echt het meeste plezier te beleven met een auto van dit kaliber. De GTS is dus niet per definitief straatlegaal, maar dit kan eventueel wel door BMW geregeld worden.

Dieetgoeroe
Eén van de belangrijkste punten tijdens de ontwikkeling van de GTS was het terugdringen van het leeggewicht. BMW gebruikte hiervoor geen halve maatregelen. Het Duitse merk schrapte niet alleen de achterbank, de airconditioning en het audiosysteem, maar paste zelfs de interieurmaterialen en geluidisolatie aan om het wagengewicht te reduceren. Het strenge dieet resulteerde in een gewichtverlies van 155 kg, en dat is enorm! De speciale M3 weegt nu minder dan 1.500 kilogram en dit is inclusief de standaard rolkooi en brandblusser.

0.4 liter extra om te ademen
Met 420 pk vermogen op de achterwielen heb je als eigenaar van een ´standaard´ M3 weinig te klagen. Totdat er bij het stoplicht een M3 GTS naast je verschijnt. De GTS is namelijk voorzien van een tot 4.4 liter opgeboorde V8 en die levert maar liefst 450 pk. De opgewekte krachten hiervan worden via een speciaal aangepaste zeventraps M DKG Drivelogic-versnellingsbak op de 19 inch lichtmetalen wielen overgebracht. Daarnaast beschikt de über-M3 over gewijzigde dempers, verbeterde remmen en een racegeoriënteerd Dynamic Stability Control.

WTCC

Om de luchtstroom over en onder de auto te verbeteren heeft de M3 GTS flink gewijzigde aerodynamica meegekregen. BMW monteerde onder andere een racebumper vóór en een achterspoiler die afgeleid zijn van de BMW 320si-toerwagens in het World Touring Car Championship. Om het verschil met de normale M3 nog verder te benadrukken zijn de chromen accenten van het exterieur op de GTS in een donkere tint gestoken.

De BMW M3 GTS zal vanaf mei in Duitsland worden geleverd. Na de zomer van 2010 start de levering in de rest van de wereld. De prijs van de extra lichte en snelle M3 bedraagt minimaal € 115.000,- (exclusief belastingen).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alleen op aanvraag: BMW M3 GTS
Alleen op aanvraag: BMW M3 GTS
Alleen op aanvraag: BMW M3 GTS
Alleen op aanvraag: BMW M3 GTS
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers