Nieuws

Chevrolet Camaro

Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?

Chevrolet zet tijdens de jaarlijkse SEMA show de Camaro opnieuw vol in de spotlight. Deze keer schittert de Amerikaanse Musclecar in vier verschillende uitvoeringen op de beurs om kopers te verleiden.

Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?
Chevrolet introduceert tijdens de show vier speciale varianten van de Camaro. Met de studiemodellen laat Chevrolet zien wat er mogelijk is met de uitgebreide accessoirelijn. Toekomstige klanten krijgen zo een goed beeld van wat ze met hun geld kunnen doen.

Jay Leno

Speciaal voor de Amerikaanse presentator Jay Leno staat er een gelijknamige Camaro op de SEMA show. Het model is uitgerust met een 3.6 liter twinturbo V6 met directe inspuiting die een vermogen van 425 pk levert. De toevoeging van de twinturbo zou volgens Chevrolet een vermogenswinst van 40% leveren, maar onder normaal gebruik geen hoger brandstofverbruik tot gevolg hebben. Om de speciale uitvoering kracht bij te zetten krijgt de Jay Leno Camaro een compleet nieuwe voorzijde en een verlaagd onderstel gemonteerd.

Synergy

De tweede showcar van Chevrolet draagt de naam Synergy en dankt deze aan haar speciale exterieur kleur genaamd ‘Synergy Green’. De kleur zal ook dienst doen op een gelimiteerde uitvoering die in de eerste helft van 2010 in Amerika leverbaar wordt. De 21 inch wielen, stickers en luchtinlaat staan ook op de accessoirelijst van Chevrolet. De hoge achterspoiler die gemonteerd is op het studiemodel wordt hier begin volgend jaar aan toegevoegd.

Chroma
Dit studiemodel laat, volgens Chevrolet, goed zien hoe uitgebreid het accessoirepakket van de Camaro is. Dankzij een uitgekiende lijst van opties is een standaard SS of RS model opgetoverd in een uniek voertuig. Bij de Chroma heeft het Amerikaanse merk gebruik gemaakt van een nieuw zilveren stickerpakket, 21 inch wielen, een achterspoiler en diverse ‘graphics’ op de auto. Technisch is de LS3 V8 motor aangepakt met een verbeterde in- en uitlaatsysteem. Het interieur is in zwart en grijs uitgevoerd wat deels wordt gebroken door het rode stiksel van de leren bekleding. Volgens Todd Parker, design manager van de GM Accessory Studio, laat deze auto goed zien dat door de toevoeging van de juiste accessoires je de Musclecar juist mild of wild kunt maken. ‘De mogelijkheden zijn eindeloos’, aldus Todd.

Dusk
Als laatste showt Chevrolet het Dusk studiemodel die geïnspireerd is op jonge, stedelijke professionals. Het model is voorzien van diverse gloednieuwe accessoires, zoals de nieuwe front splitter, zijskirts en diffuser achter. De 21 inch grote wielen van BBS moeten het exterieur nog agressiever maken. Opvallend is ook de ‘Berlin Blue’ kleur van de auto en de in contrast gespoten accessoires. Speciaal voor de doelgroep monteerde het merk een Boston Acoustics audiosysteem, WiFi communicatie en een iPhone cradle.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?
Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?
Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?
Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?
Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?
Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?
Hoe wil jij je Chevrolet Camaro?

Zoeken

Merk- & modeldossiers