Nieuws

Dacia bedrijfsauto’s nu ook naar Nederland

Dacia bedrijfsauto’s nu ook naar Nederland

Dacia lanceert nog dit jaar de Logan Van en Logan Pick-up op de Nederlandse markt. Daarmee breidt Dacia haar aanbod uit met twee bedrijfsauto’s. Voor nog geen € 8.000,- kan je voortaan ook zakelijk een Dacia rijden.

Normaliter tref je bij ons geen bedrijfsauto’s aan, maar af en toe is er een uitzondering op deze regel. Dit is zo´n geval. Dacia is in ons land namelijk nog nooit eerder actief geweest op de bedrijfsautomarkt en dit mag dus best bijzonder nieuws genoemd worden. 
 
Logan Van
Begin 2007 presenteerde Dacia de Logan Van. Feitelijk is het een gesloten versie van de MCV waarbij de achterse zijruiten zijn vervangen door metalen panelen. Achter de voorstoelen is een tussenschot zonder ruit geplaatst. Ook is de Van voorzien van achterdeuren, net als de Dacia MCV. Die deuren zijn asymmetrisch - de ene achterdeur is groter dan de andere - en niet voorzien van ruiten waardoor de lading veilig uit het zicht blijft. De laadruimte meet overigens 2,5 m3 en is uitgerust met verlichting en zes sjorogen.
 
Logan Pick-Up
Een half jaar later dan de Van presenteerde de Roemeense Renault-dochter de Logan Pick-up. Ook dit model deelt de technische basis met de Logan MCV. Grootste verschil tussenbeide is uiteraard de tweepersoonscabine en de open laadbak. In de cabine is er een bagageruimte van 300 liter achter de voorstoelen. De open laadbak met vaste zijwanden is voorzien van veertien sjorogen, en de laadklep aan de achterzijde kan in geopende positie 300 kg dragen. Zowel de Van als de Pick-up bieden in het segment van compacte bedrijfsauto’s een relatief groot maximum laadvermogen van 825 kg.
 
Uitrusting
Beide modellen zijn uitgerust met onder meer ABS met elektronische remkrachtverdeling, een airbag voor de bestuurder, centrale deurvergrendeling, startblokkering, stuurbekrachtiging, van binnenuit verstelbare buitenspiegels en zonwerend glas. Opties zijn onder meer handbediende airconditioning, Pack Electric (elektrisch bedienbare zijruiten en afstandsbediening voor de centrale vergrendeling), een radio/CD-speler, een airbag voor de passagier, mistlampen vóór, een kunststof mat in de bagageruimte en metallic lak.

Scherpe prijsstelling
Wie zijn Dacia Van of Pick-up nu besteld zal hem in december bij de dealer kunnen komen ophalen. Er is keus uit motoren die tevens worden geleverd in de Logan MCV. De enige benzinemotor is de 90 pk sterke 1.6 liter welke zowel bij de Dacia Van als de Pick-up een vanafprijs heeft van € 7.790,- (exclusief BTW en BPM). Dieselen kan met de 1.5 liter dCi met 70 pk. De vanafprijs daarvan bedraagt € 8.990,- exclusief de verschuldigde belastingen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dacia bedrijfsauto’s nu ook naar Nederland
Dacia bedrijfsauto’s nu ook naar Nederland
Dacia bedrijfsauto’s nu ook naar Nederland
Dacia bedrijfsauto’s nu ook naar Nederland
Dacia bedrijfsauto’s nu ook naar Nederland
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers