Nieuws

Ferrari World Abu Dhabi opent in 2010

Ferrari World Abu Dhabi opent in 2010

Afgelopen weekend op televisie de Grand Prix van Abu Dhabi nog gekeken. Bij het opkomen van de F1-bolides op het rechte stuk is je dan vast het rode gebouw in de verte opgevallen. Deze enorme constructie is het nieuwe themapark van Ferrari dat volgend jaar haar deuren opent.

Ferrari World Abu Dhabi - zoals het park officieel gaat heten - wordt het grootste indoor themapark ter wereld met een totale oppervlakte van 200.000 m2. Bovenop het dak is het grootste Ferrari-logo ooit geïnstalleerd. Het embleem meet maar liefst 65 bij 48,5 meter. Coureurs die op het rechte stuk van het naastgelegen en tevens fonkelnieuwe Yas Marina Circuit rijden en in hun spiegels kijken kunnen niet om het embleem heen zo groot is het.

Adrenaline
Duizenden liefhebbers, fans en families zullen hun (Ferrari)harten kunnen ophalen in de twintig verschillende attracties. Onder het 45 meter hoge dak, dat is geïnspireerd op het koetswerk van een klassieke Ferrari GT, bevindt zich de ’s werelds snelste achtbaan die snelheden tot 200 km/h kan halen. Waaghalzen die eens de G-krachten willen ervaren zoals F1-coureurs die tijdens het racen te verduren krijgen moeten in de 62 meter hoge attractie stappen. Met een gigantische snelheid zal men door het dak geschoten worden om daarna even hard weer naar beneden te worden getrokken.

Ligging
Het Ferrari-park is gevestigd op Yas Island aan de noordkant van Abu Dhabi’s vast land. Het vliegveld en het centrum van Abu Dhabi liggen op nog geen half uur rijden en met een uur rijden sta je in hartje Dubai. Echter eenmaal op het 450.000 m2 grote terrein van Ferrari World Abu Dhabi zal je er niet snel vertrekken. Naast de vele trekpleisters bevat het park talloze winkelketens, restaurants en andere vormen van entertainment.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ferrari World Abu Dhabi opent in 2010
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers