Nieuws

Opel Corsa ecoFLEX stuk sterker en zuiniger

Opel Corsa ecoFLEX stuk sterker en zuiniger

Opel heeft de Corsa ecoFLEX herzien en dat levert hem een flinke scheut aan extra vermogen op terwijl het brandstofverbruik juist daalt. Zodoende is het model weer helemaal bij in vergelijking met zijn belangrijkste rivalen.

De 1.3 liter CDTI-diesel in de Opel Corsa ecoFLEX van modeljaar 2010 produceert 28% meer vermogen dan het huidige model, namelijk 95 pk in plaats van 75 pk. Het koppel stijgt van 170 naar 190 Nm. Ondanks deze flinke vermogenstoename is het gemiddelde brandstofverbruik gedaald met circa 10% naar 3,7 l/100 km. Dit in combinatie met een CO2-uitstoot van 98 g/km. Hiermee is de vernieuwde Corsa ecoFLEX goed voor een notering in de bijtellingcategorie van 20% (A-label). Sprinten naar honderd voltrekt zich overigens voortaan in 12,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 177 km/h.

Weer helemaal bij
Vergelijken we de effeciëntie van de vernieuwde Corsa ecoFLEX met soortgelijke modellen in zijn klasse dan doet hij weer helemaal mee. Hij loopt zelfs exact in de pas met de Fiesta Econetic van Ford die gemiddeld ook 3,7 l/100 km verbruikt en 98 gram aan CO2 per kilometer uitstoot. Echter beschikt de Ford over 90 pk voortkomend uit een 1.6 TDCi. De Volkswagen Polo BlueMotion is met een verbruik van 3,3 l/100 km en uitstoot van 87 g/km weliswaar nog een stuk schoner dan de Opel en de Ford, maar deze blijft behoorlijk achter qua motorvermogen. Niet meer dan 75 pk produceert de driecilinder tellende 1.2 TDI.

Januari 2010
De vernieuwde Opel Corsa ecoFLEX staat vanaf januari volgend jaar in de showrooms en is straks in twee uitvoeringen te bestellen, namelijk als Selection en als Edition. Klanten wordt zodoende een keuze gegund in het type bekleding en de uitrusting. Prijzen volgen nog.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Corsa ecoFLEX stuk sterker en zuiniger
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers