Nieuws

Komst elektrische Infiniti bevestigd

Komst elektrische Infiniti bevestigd

Opperbaas van Nissan, Carlos Ghosn, heeft tijdens de sinds gisteren geopende Tokyo Motor Show bevestigd dat Infiniti een elektrisch model gaat lanceren. “Het zal een auto worden die de “Inspired Performance” van Infiniti waardig zal uitdragen, aldus de topman.

Ghosn laat weten dat er momenteel diverse handen werken aan een studiemodel. En om ons alvast een inschatting te geven van wat komen gaat noemde hij een aantal pijlers van de elektrische Infiniti: stijlvol, compact, high performance, vier zitplaatsen en nulemissie.

Progressie
De elektrische Infiniti zal wederom een sprong voorwaarts worden voor het luxemerk van Nissan. Het begon met uitsluitend (dikke) benzinemotoren en binnenkort zal Infiniti tevens een diesel in haar modellenlijn introduceren. Daarna werd een nieuwe stap gezet door aan te kondigen dat er een hybride op basis van de nieuwe M in de maak is. Dit model wordt voorzien van een 3.5 liter V6 in combinatie met twee elektromotoren. Volledig elektrisch rijden is eventueel ook mogelijk. We kunnen dezeM Hybrid verwachten in 2011. Vermoedelijk belandt de volledig elektrische Infiniti nog later in de showrooms.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers