Nieuws

SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler

SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler

Op de afgelopen, belangrijkste beurzen was Chrysler de grote afwezige of had het merk dermate weinig te melden dat er straal aan voorbij gelopen werd. Hoe anders is dat tijdens de volgende maand te houden tuningshow SEMA. Las Vegas is op dat moment even hét terrein van de Chrylser Group.

Chrysler zal tijdens de SEMA (Specialty Equipment Market Association) vier speciale voertuigen presenteren die allen aangekleed zijn met Mopar-producten. Mopar is de hofleverancier van Chrysler, Jeep en Dodge als het om aftermarket accessoires gaat. De samenwerking duurt inmiddels al 70 jaar.

Dodge Challenger 1320
Eerste van de vier auto’s die de Amerikanen gaat tonen in Las Vegas is een Dodge Challenger bedoeld voor drag racing. Voorin huist een dikke HEMI V8 die 556 pk ophoest en 732 Nm aan trekkracht produceert. Het koetswerk is compleet gestript om het wagengewicht zo laag mogelijk te houden. Het interieur bevat alleen het broodnodige en dat betekent de bediening van de handgeschakelde 6-bak, een paar sportkuipen en een rolkooi. Het zijn deze eigenschappen waarmee de Mopar Dodge Challenger een zeer snelle tijd over een afstand van 1.320 feet (kwart mijl) moet zien af te leggen. De strepentrekker bestaat vooralsnog alleen digitaal en is gespoten in een unieke Acidic non-metallic lak met matzwarte accenten.

Dodge Ram Bianco
De andere Dodge op de SEMA 2009 is de Dodge Ram Bianco, een extra luxe uitgevoerde pick-up. De auto startte zijn leven als Dodge Ram 1500 Sport en is omgetoverd om aan te tonen wat Mopar allemaal in huis heeft om je auto te versieren. Een tonneau cover maakt de Ram niet alleen meer ´af´, ook voorkomt het diefstal uit de laadbak. Binnenin bevindt zich een bed voor als een motel zich niet in de buurt bevindt. De aandrijving wordt verzorgt – hoe kan het ook anders – door een 5.7 liter HEMI V8 die via het aangepaste uitlaatsysteem laat weten dat er iets krachtigs onder de motorkap bevindt.

Jeep Wrangler Overland
Shownummer nummer drie is van Jeep. Het is een Wrangler die het predicaat “Stop-anywhere, camp-anywhere Jeep” meekrijgt. En dit dekt meteen de lading. De Jeep Wrangler is er helemaal op gericht om erop uit te trekken. Overnachten of kamperen kan middels de te installeren tent achter op het dak. Het biedt plaats aan twee personen en waar normaliter de achterbank zich bevindt is deze bij de Overland vervangen door een bruikbare ruimte. De techniek, voorstoelen en de matten zijn overigens waterbestendig dus een rivier doorkruisen zonder problemen moet kunnen. Vast komen te zitten zal ook niet snel gebeuren, daarvoor staan de robuuste winter/off-road banden en de in hoogte verstelbare vering wel garant.

Jeep Lower Forty
Pronkstuk van de Chrysler Group op de tuningbeurs is de Jeep Lower Forty, een mean machine die korte metten maakt met elk onverhard terrein. Iedere obstakel valt te overwinnen door de grotere bodemspeling en de speciale banden. Een compleet nieuwe 5.7 HEMI V8 zorgt voor de krachtlevering, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak van Getrag. Bilstein leverde de schokdempers en een rolkooi werd gemonteerd mocht het toch eens verkeerd gaan. Kan toch gebeuren in de omgeving waar de Forty zich op z’n best voelt? Wel jammer van de unieke Red Eye No. 3 custom paint carrosserielak.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler
SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler
SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler
SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler
SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler
SEMA in Las Vegas het terrein van Chrysler
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers