Nieuws

Nieuwe Alhambra, Arosa, Leon SC en Tribu

Nieuwe Alhambra, Arosa, Leon SC en Tribu

Seat heeft grootse plannen voor de komende jaren. In een interview met het Britse Autocar liet Seat´s marketingdirecteur Jan LaFrentz de nodige details doorschemeren.

Op relatief korte termijn (binnen twaalf maanden) wordt er een compleet nieuwe Alhambra gelanceerd. En dat wordt tijd ook. Het model is al sinds 1996 op de markt en een levenscyclus van 13 jaar is zeker tegenwoordig uitzonderlijk te noemen. Net al zijn voorganger wordt ook de nieuwe Alhambra gebaseerd op de Sharan. Die zal binnenkort eveneens compleet vernieuwd worden en biedt daarmee een moderne basis voor de MPV van Seat.

Nieuwe Arosa
Naast de nieuwe Alhambra staat er ook een opvolger voor de Arosa op de planning. In 2011 zal Seat´s nieuwe Benjamin het levenslicht zien en gebaseerd worden op de Volkswagen Up!. In 2013 zal daarvan bovendien een elektrische variant volgen.

Leon SC
Een nieuwe Alhambra en een opvolger voor de Arosa zijn logische stappen en komen niet echt onverwacht. Dat geldt wel voor de aankondiging van de Leon SC. LaFrentz laat weten dat er al diverse voorstellen zijn gedaan voor een Scirocco-achtige Leon die in 2011 het levenslicht zou moeten zien. Volgens hem past een coupé prima binnen het modellengamma en imago van Seat. Zeker is zijn komst echter nog niet.

Tribu
Diezelfde onzekerheid geldt voor de komst van de Tribu. De auto werd in 2007 als conceptcar voorgesteld en na het uitlekken van diverse patentbeelden leek het erop dat de auto er snel zou komen. Seat stelde zijn komst echter uit, maar ook nu beginnen de geruchten weer aan te wakkeren. Zou de Spaanse SUV er dan toch komen?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers