Nieuws

Productiemodel Audi A1 in Genève

Productiemodel Audi A1 in Genève

Audi zal tijdens de aankomende Autosalon van Genève in maart 2010 eindelijk het productiemodel van de A1 onthullen. Dit bevestigde Audi’s marketingbaas Peter Schwarzenbauer in een interview tegenover Car Magazine.

Tijdens het gesprek met het Engelse automagazine sprak de Audi-topman openhartig over de toekomstige Audi A1, het compacte model dat een directe concurrent wordt van de MINI Cooper (S), de Alfa-Romeo Mito en de DS3 van Citroën. Schwarzenbauer liet niet alleen weten dat de nieuwe benjamin van het Duitse merk in productiegedaante zal schitteren tijdens de aankomende Autosalon van Genève, ook meldde hij dat de A1 een soortgelijke carrosseriereeks als de A3 zal krijgen. Daaruit kunnen we concluderen dat de A1 straks als driedeurs, vijfdeurs Sportback en als Cabriolet leverbaar zal zijn. Vierwielaangedreven-varianten en een hete S1 worden eveneens niet uitgesloten. 

Indentiek aan studies
Het uiterlijk van de nieuwe A1 zal volgens Schwarzen- bauer nauwelijk afwijken van de twee eerder gepresenteerde studiemodellen, de Metroproject Quattro en de A1 Sportback. In het najaar van 2010 kunnen we de eerste A1´s op de openbare weg verwachten. Later volgen de overige varianten en daarmee breidt Audi haar modellengamma uit tot een flink aantal. Momenteel herbergt het merk 32 modellen. Met de komst van de A1-lijn zal dit in 2015 zo´n 42 bedragen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Productiemodel Audi A1 in Genève
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers