Nieuws

Abarth 500C wacht gereed af

Abarth 500C wacht gereed af

"Een Abarth 500C? Die gaat er voorlopig niet komen!”, repten de zegsmensen van Fiat na vlak na de presentatie van de Fiat 500C. Kan best kloppen, maar dat ‘ie komt is zeker bewijzen deze foto’s genomen binnen de muren van Abarth.

De foto’s zijn afkomstig van de website jokeforblog.blogspot.com en tonen een minimaal gecamoufleerde Abarth 500C. De auto is dus zo goed als klaar, het is alleen afwachten wanneer Fiat de tijd rijp acht om hem te lanceren. Vanzelfsprekend zal dit na de marktintroductie van de Fiat 500C gebeuren, maar ook daarvan is het showroomdebuut nog onzeker. Waarschijnlijk maakt de normale 500C begin volgend jaar zijn opwachting.

MultiAir
Fiat Powertrain Technologies voert langzamerhand hun MultiAir-motoren door in het gamma van de Fiat Groep. Grote kans dus dat de Abarth-modellen deze innovatieve 1.4 liter turbokrachtbronnen tevens tegemoet kunnen zien. Deze zullen dan de huidige geblazen 1.4´s vervangen. De MultiAir´s in de Alfa-Romeo Mito leveren 105, 135 en 170 pk. Omdat de huidige Abarth 500 reeds 135 pk levert zal de nieuwe MultiAir-motor in deze vermoedelijk iets krachtiger worden. De Abarth Grande Punto krijgt waarschijnlijk de beschikking over dezelfde MultiAir als de Alfa Romeo MiTo ‘Quadrifoglio Verde’. Momenteel levert de heetste Grande Punto 155 pk.  

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abarth 500C wacht gereed af
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers