Nieuws

Eerste hybride van Infiniti in de maak

Eerste hybride van Infiniti in de maak

Voor het eerst in haar 20-jarige bestaan zal Infiniti met een hybride komen. De module die uit een V6, twee elektromotoren en een lithium-ion accupakket bestaat beleeft zijn debuut in de nieuwe M van het Japanse merk. De showroomintroductie van deze M Hybride gepland in het voorjaar van 2011.

Terwijl de nieuwe M van Infiniti nog officieel aan het wereldpubliek moet worden voorgesteld, kondigt het merk nu al een uitbreiding op het M-gamma aan. De M Hybride volgt een jaar na de M37 en de M56 en zal worden uitgerust met een 3.5 liter V6 in combinatie met twee elektromotoren. Een lithium-ion accupakket draagt zorg voor de voeding en de aandrijving vindt net als bij de andere M’s plaats op de achterwielen.

Zuiniger
Het belangrijkste doel van de hybridemodule is het ondersteunen van de zescilinder waardoor brandstof bespaard kan worden. Volledig elektrisch rijden zal tevens mogelijk zijn, maar alleen tot bepaalde snelheden. Waartoe de Infiniti M Hybride allemaal exact in staat is wordt later prijsgegeven. Eerst de specificaties van de M37 en M56

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste hybride van Infiniti in de maak
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers