Nieuws

Volvo gaat ook elektrisch met C30

Volvo gaat ook elektrisch met C30

Volvo wil in 2012 met een elektrisch model op de markt komen. Als voorproefje op die toekomstige Volvo presenteerde het merk onlangs de V70 plug-in hybride. En nu laat het Zweedse merk deze C30 Battery Electric Vehicle (BEV) zien.

Volvo wil met de C30 BEV peilen of de marktintroductie van een elektrisch model haalbaar is. Diverse prototypes worden inmiddels aan de tand gevoeld op Volvo’s eigen testbaan afgeschermd van de buitenwereld. De Volvo C30 BEV deelt techniek met de Focus BEV, één van de primeurs van Ford op de IAA. De elektrische Zweed beschikt over een elektromotor gevoed door een litium-ion batterijenpakket. Bij volle accu’s heeft de conceptcar een actieradius van 150 km. Dit is veelal genoeg voor 90% van de automobilisten die dagelijks op en neer pendelen tussen thuis en het werk. De accu’s kunnen via het reguliere stopcontact opgeladen worden. Dit duurt zo’n acht uur. De C30 BEV is in staat in 11,0 seconden de 100 km/h te bereiken en een topsnelheid te halen van 130 km/h.

Veiligheid
Volvo zou Volvo niet zijn dat er speciale aandacht ging naar de veiligheid van het model. Daarom is het accupakket op de plaats van de brandstoftank geïnstalleerd. Ook hoeft de C30 BEV hierdoor niet aan binnenruimte in te leveren. De BEV is op de krachtbron na identiek aan de normale C30. Volvo heeft laten weten in 2010 met een elektrische auto op de markt te komen. Of dat de op basis van de eerder voorgestelde V70 of deze C30 is, is onduidelijk. De nieuwe S60 of XC90 zou een goede optie kunnen zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo gaat ook elektrisch met C30
Volvo gaat ook elektrisch met C30
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers