Nieuws

Prijzen vernieuwde Mazda CX-7

Prijzen vernieuwde Mazda CX-7

Mazda heeft de prijzen van de vernieuwde Mazda CX-7 bekend gemaakt. En die zijn een stuk gunstiger dan voorheen. Dat alles is te danken aan de komst van een dieselmotor in het gamma.

Mazda gaat het opnieuw proberen met de CX-7. De crossover is al enige tijd leverbaar maar heeft tot op heden enkel de onderste regionen van de maandelijkse verkoopcijfers weten aan te voeren. Dat was grotendeels te wijten aan het feit dat Mazda de auto niet met een dieselmotor leverde. Zoals bekend gemaakt bij de introductie van het gefacelifte model komt die er nu wel in de vorm van een 2.2 CiTD. De motor heeft een vermogen van 173 pk. Het verbruik ligt op 7,5 l/100 km. De voorheen enige motorisering, de 2.3 DISI Turbo, is uiteraard ook nog gewoon leverbaar. En dat is een heerlijke krachtbron. Met 258 pk is die goed voor een sprint naar de honderd in 8,0 seconden. Daar staat echter wel een verbruik van 10,2 l/100 km tegenover.

Uitvoeringen en prijzen
Maar goed, terug naar waar het hier om gaat: de prijslijst. En die is voortaan bijna drieduizend euro lager qua instap. De lijst start bij € 42.595,- voor de 2.2 CiTD in de uitvoering TS+. Zaken als climate control, radio/CD-speler, 18 inch wielen en een met leer bekleed stuurwiel en pook zijn dan standaard. De tweede uitvoering genaamd Business voegt daar zaken als cruise control, stoelverwarming, een regen- en lichtsensor, een achteruitrijcamera, CD-wisselaar en een navigatiesysteem aan toe. Het topmodel is de GT-L. Wie de 2.2 CiTD GT-L wenst te bestellen moet minimaal € 49.995,- neerleggen. De auto is dan ook zeer rijk uitgerust. Bovenop eerder genoemde zaken zien we dan ook xenon-verlichting, keyless entry, met leer beklede en elektrisch verstelbare stoelen, een audiosysteem van Bose en 19 inch lichtmetalen wielen. De 2.3 DISI Turbo is alleen verkrijgbaar in deze luxeueze GT-L. Zijn prijs bedraagt € 51.595,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen vernieuwde Mazda CX-7
Prijzen vernieuwde Mazda CX-7
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers