Nieuws

Niet naar de IAA: Bugatti 16C Galibier

Niet naar de IAA: Bugatti 16C Galibier

Bugatti laat de IAA aan zich voorbij gaan. Het nieuwste model van het merk werd slechts aan een groepje journalisten getoond en zal niet op de beurs verschijnen. Dat maakt hem echter niet minder interessant.

Bugatti maakte tijdens een exclusieve presentatie aan een select gezelschap haar nieuwe vierdeurs model kenbaar. De auto is vernoemd naar een Franse Alpenpas en draagt de naam 16C Galibier. De eerdergenoemde naam Bordeaux bleek dus toch niet te kloppen. Het design van de vierdeurs sportwagen is overduidelijk Bugatti. Vooral de grote grille eist meteen de aandacht op mocht de kenmerkende two-tone kleurstelling dat al niet hebben gedaan. Ten opzichte van de markante voorzijde valt de achterzijde ietwat uit de toon, vinden wij. Daarentegen laat de 16C zich wel sieren met maar liefst acht(!) uitlatenpijpen.

´Productie in 2014´
De techniek komt grotendeels overeen met de Veyron. Er is gebruik gemaakt van dezelfde 8.0 liter W16 en de krachten worden op alle vier de wielen overgedragen. Het vermogen is echter iets teruggeschroefd ten opzichte van zijn 1001 pk sterke broer. De topsnelheid zal hierdoor waarschijnlijk niet boven de 400 km/h uitkomen. Een top van 350 km/h lijkt ons realistischer. Exacte gegevens ontbreken nog. Volgens ooggetuigen is de sportwagen vrijwel productieklaar. Toch laat de productie van de 16C nog op zich wachten tot 2014.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Niet naar de IAA: Bugatti 16C Galibier
Niet naar de IAA: Bugatti 16C Galibier
Niet naar de IAA: Bugatti 16C Galibier
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers