Nieuws

Lotus gaat racen met Evora Type 124

Lotus gaat racen met Evora Type 124

Lotus gaat deelnemen aan een aantal enduranceraces met de Lotus Evora. Speciaal daarvoor heeft Lotus de Evora getransformeerd tot Evora Type 124. Met aan boord ruim 400 pk en een aantal fundamentele aanpassingen moet de Evora de circuits gaan domineren.

“Motorsport zit al in ons bloed sinds oprichter Colin Chapman de eerste Lotus bouwde in 1948”, laat Luke Bennett, directeur van Lotus Cars weten. Hij vervolgt: “We zijn trots op onze autosportgeschiedenis welke bestaat uit overwinningen in de Formule 1, Le Mans en diverse grote autoraces ter wereld.” Volgens hem is het een logische stap om ook met de Evora het circuit op te gaan. Zeker tijdens enduranceraces kun je namelijk prachtig laten zien hoe het staat met de efficiency, handling en duurzaamheid van je product.

FIA-eisen
Om goed beslagen ten ijs te komen heeft Lotus al vanaf de ontwikkeling van de straatauto Evora rekening gehouden met de komst van deze Evora Type 124. Er zijn uiterlijk gezien dan ook maar weinig aanpassingen verricht. Natuurlijk wordt de auto gesierd door een forse achtervleugel, speciale wielen en een aangepaste bumper, maar het lijnenspel is daardoor nauwelijks aangetast. Onderhuids veranderde iets meer. Zo is er meer aluminium en carbon toegepast en werd het interieur gestript. Een rolkooi, speciaal brandstofsysteem en brandblusser voldoen allemaal aan de door de FIA gestelde eisen.

Ruim 400 pk sterke V6
Over vermogen zullen de coureurs geen klagen hebben. Lotus heeft het vermogen van de Toyota V6 weten op te schroeven tot meer dan 400 pk. Door het gewicht zoveel mogelijk te beperken weegt de auto slechts 1.200 kg. Dat moet garant staan voor spectaculaire prestaties. Om dat alles in goede banen te leiden zijn speciale remmen van AP Racing gemonteerd, beschikt de Evora Type 124 over een aangepast onderstel en speciale banden.

Endurance-races
In het seizoen 2010/2011 zal de Evora Type 124 mee gaan racen tijdens onder meer de 24 Uren van de Nürburgring, de 12-uurs race op Sepang en tijdens de 24-uurs races op zowel Silverstone als in Dubai.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lotus gaat racen met Evora Type 124
Lotus gaat racen met Evora Type 124
Lotus gaat racen met Evora Type 124
Lotus gaat racen met Evora Type 124
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers