Nieuws

Vanafprijs Volkswagen Golf Variant bekend

Vanafprijs Volkswagen Golf Variant bekend

De vernieuwde Volkswagen Golf Variant is vanaf heden bestelbaar voor een bedrag van € 21.350,-. De Golf Variant onderging een grondige facelift die hem zowel optisch als technisch weer in de nieuwe Golf VI familie brengt.

De vernieuwde Variant is - na de drie- en vijfdeursversies en de Golf Plus - de vierde carrosserievariant van de zesde generatie Golf. De gelijkenissen met de overige drie is groot. Zo heeft de Variant de horizontale lijnen van de nieuwe bumper, grille, koplampen en is hij voorzien van de motorkap van de nieuwste Golf. Aan de achterzijde is de Golf Variant te herkennen aan de nieuw ontworpen lichtunits en bumper.

Drie uitvoeringen
Hij wordt in drie uitvoeringen geleverd: Trendline, Comfortline en Highline. De laatste vervangt de vroegere Sportline als topversie. Tot de standaarduitrusting van de Golf Variant behoren onder meer airconditioning, ESP, dagverlichting, dakrails, elektrisch bedienbare zijruiten, zes airbags en een in ongelijke delen neerklapbare achterbank. Vanaf de Comfortline zijn chroomaccenten aangebracht in de grille en in de lager geplaatste luchtinlaat. De topversie, de Highline, is van chroomaccenten bij de mistlampen voorzien. Nieuw voor de Golf Variant zijn handige hulpsystemen als ParkAssist en RearAssist - een achteruitrijcamera. Ook het populaire glazen panorama schuifdak is leverbaar in de Golf Variant.

A-label en 20% bijtelling
De Golf Variant is leverbaar met keuze uit vier benzine- en twee dieselmotoren. Als basismotoriseringen dienen de 80 pk sterke 1,4 liter en de 102 pk sterke 1,6 liter benzinemotoren. Een stapje hoger staan de direct ingespoten TSI-motoren met turbo en een cilinderinhoud van 1,4 liter. Deze motor is leverbaar in twee varianten met 122 en 160 pk. Nieuw voor de Variant is de 105 pk sterke TDI-motor met common-rail-inspuiting. De krachtbron gebruikt gemiddeld 4,5 liter brandstof per 100 kilometer en laat een CO2-uitstoot van 119 g/km noteren. De motor ontvangt een A-label en valt in de 20%-bijtellingscategorie. Wenst je echter meer dieselkracht? Vink dan de 140 pk sterke 2.0 TDI motor aan op de bestellijst. Deze zelfontbrander is, net als de twee sterkste benzinemotoren en andere dieselgestookte krachtbron, leverbaar met de automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling.

De nieuwe Volkswagen Golf Variant staat op 22 oktober bij de dealer en is per direct bestelbaar vanaf € 21.350,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vanafprijs Volkswagen Golf Variant bekend
Vanafprijs Volkswagen Golf Variant bekend
Vanafprijs Volkswagen Golf Variant bekend
Vanafprijs Volkswagen Golf Variant bekend
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers