Nieuws

Eerste officiële details vernieuwde Honda CR-V

Eerste officiële details vernieuwde Honda CR-V

Honda gunt ons een eerste blik op de vernieuwde CR-V. De auto krijgt een vernieuwde voor- en achterzijde, een aanpast interieur en onder de motorkap van de CR-V ligt voortaan een nieuwe dieselmotor.

Een maand geleden lekte er al een eerste foto uit van de vernieuwde CR-V. Op dat moment wisten we verder nog niets over de auto. Nu is dat nog steeds niet heel veel meer. Honda heeft ons twee foto’s (van de voorzijde) toegestuurd. Daarop zien we de compleet nieuwe voorbumper en de nieuwe grille. Verder laat Honda weten twee nieuwe lichtmetalen wielen (17 en 18 inch) te hebben ontworpen en dat ook de achterbumper is vernieuwd. We moeten de Japanners maar op hun woord geloven.
Van binnen heeft Honda de toegepaste materialen verbeterd. Bovendien is de behuizing van het audiosysteem opnieuw ontworpen.

Nieuwe dieselmotor
Onderhuids is het slechts motorisch nieuws dat de klok slaat. De 2.2 i-DTEC dieselmotor uit de nieuwe Honda Accord beleeft nu ook zijn debuut in de CR-V. De motor is met 150 pk en 350 Nm toch nog 10 pk en 10 Nm sterker dan de oude motor. Voor het eerst is de motor ook leverbaar met een 5-traps automaat.

Honda laat weten dat de vernieuwde CR-V begin 2010 bij de dealers staan. De prijzen en exacte specificaties zijn nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste officiële details vernieuwde Honda CR-V
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers