Nieuws

3L limousine: Mercedes S 500 Plug-in HYBRID

3L limousine: Mercedes S 500 Plug-in HYBRID

Vind je de Mercedes S 400 BlueHYBRID al indrukwekkend, check dan eens de prestaties van deze S 500 Plug-in HYBRID. Zelfde eigenschappen als alle andere huidige S-klasse’s maar met een fantastisch verbruik van slechts 3,2 l/100km. Das Haus noemt ‘m dan ook de eerste ‘3L-limousine’.

Jullie kennen vast de Volkswagen Lupo 3L nog wel die rond de eeuwwisseling als een schokgolf door autoland ging. De Volkswagen had volgens fabrieksopgave slechts 1 liter benzine nodig om 33,3 kilometer te rijden. Toentertijd ongekend voor een auto. Sindsdien heeft de ontwikkeling van efficiëntere aandrijflijnen alles behalve stilgestaan met als gevolg dat dit soort zuinigheidwonders niet meteen een diepe indruk meer achterlaten. Mits de auto het formaat van een klein kantoor heeft. Mercedes presenteert zo’n auto in de vorm van de S 500 Plug-in HYBRID, een limousine waar de hypermiler het water van in de mond loopt. 

Schone snit 
De Mercedes-Benz S 500 Plug-in HYBRID beschikt over een 3.5 liter V6-benzine die geschakeld is aan een 60 kW sterke elektromotor en een lithium-ion batterijenpakket. Een gecombineerd totaal vermogen geeft Mercedes niet op, maar gezien de sprint naar 100 km/h in 5,5 seconden en een top van 250 km/h beschikt de S 500 HYBRID over prestaties van een achtcilindertellende S-klasse. Indrukwekkender is waar de aandrijflijn toe in staat is. Wat te denken van een gemiddeld benzineverbruik van slechts 3,2 liter per honderd kilometer. Dit in combinatie met een CO2-uitstoot van, hou je vast, 74 g/km! Dit is zelfs 114 gram minder dan de S 400 Hybrid. De auto komt daarmee in aanmerking voor 14% bijtelling!

Nu nog even niet
Hoe fantastisch de eigenschappen van de Mercedes S 500 Plug-in HYBRID ook klinken, er is een significant verschil met de Volkswagen Lupo 3L van weleer. “Het duurt nog even voordat de S 500 Plug-in HYBRID in productie kan gaan. Eerst moeten de auto en hybridetechniek feilloos in elkaar verweven zijn zodat het aan alle eisen die wij aan een S-klasse stellen voldoet en de werkelijke verkeersomstandigheden aan kan”, aldus Mercedes’ topman Thomas Weber.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
3L limousine: Mercedes S 500 Plug-in HYBRID
3L limousine: Mercedes S 500 Plug-in HYBRID
3L limousine: Mercedes S 500 Plug-in HYBRID
3L limousine: Mercedes S 500 Plug-in HYBRID
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers