Nieuws

Lichte facelift voor Lexus GS

Lichte facelift voor Lexus GS

Lexus presenteert de licht gemoderniseerde GS. Het Japanse merk vernieuwde het kleurenpallet van het ex- en interieur, verbeterde de audio- en navigatiesystemen en optimaliseerde de veiligheid. Speciaal voor de GS 450h werd ook het exterieur licht bijgeschaafd.

Het grootste nieuws is te melden bij het vlaggenschip van de GS-serie, de GS 450h. Dit model profiteert als enige van een licht gewijzigd uiterlijk, waaronder een nieuwe grille, andere koplampen en 18 inch wielen met een nieuw design. In het interieur zien we, exclusief voor de GS 450h, een nieuwe start/-stop knop en speciaal leer.

40 GB hardeschijf
De rest van de range beschikt, net als de hybride, over een drietal nieuwe exterieurkleuren en één nieuwe interieurkleur. Lexus levert de vernieuwde GS met een aantal nieuwe audio- en navigatiesystemen met onder andere een 40 GB harddisk. De verbeterde stemherkenning heeft beschikking over 14 talen, wat een toevoeging van vier stuks betekent. Muziekliefhebbers kunnen bij de GS kiezen voor het 10-speaker Lexus premium systeem en over het 14-speaker tellende Mark Levinson Premium Surround System. Beide systemen zijn DAB klaar en kunnen, mits aanwezig, gebruik maken van de harde schijf.

Actieve hoofdsteunen
Op het gebied van veiligheid introduceert Lexus een verbetert pre-crash systeem die onder andere de gordels en remmen alvast in operste staat brengt bij een naderend ongeluk. Daarnaast zijn de voorstoelen van de GS voorzien van nieuwe, actieve hoofdsteunen.
 
Geen wijzigingen motorenpallet
Lexus voerde geen wijzigingen door aan de aandrijflijn. De GS is net als voorheen leverbaar als GS 300 met de 249 pk sterke 3.0 V6, als GS 460 met de 347 pk sterke 4.6 liter V8 en als GS 450h. De laatst genoemde wordt aangedreven door de 3.5 liter V6 met 296 en een 147 pk sterke elektromotor. De CO2 uitstoot is door de toevoeging van 17 inch wielen licht gedaald naar 179 g/km.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lichte facelift voor Lexus GS
Lichte facelift voor Lexus GS
Lichte facelift voor Lexus GS
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers