Nieuws

Vergeet CO2. Dit is de Reventón Roadster

Vergeet CO2. Dit is de Reventón Roadster

De IAA zal nog meer dan de vorig jaar gehouden Autosalon van Parijs een beurs voor boomknuffelaars worden. Maar het is niet alleen maar ‘groen’ wat de klok slaat in Frankfurt. Ze krijgen behoorlijk tegenstand van supercars zoals deze Lamborghini Reventon Roadster. Gelukkig, emotie bestaat nog!

Denkbeeldig zien we de oliesjeiks al angstvallig kijken wanneer het nieuws uit Frankfurt hen bereikt. Al dat ‘groen’ is bad for business. Bovendien wordt hun wagenpark, dat dikwijls uit de duurste sportwagens ter wereld bestaat, er hiermee niet aantrekkelijker op. Gelukkig voor die oosterlingen en alle andere autoliefhebbers die denken in een plantaardige autowereld te zijn beland het volgende: er branden enkele kaarsjes aan het einde van de tunnel. Eén van die lichtpunten is deze Lamborghini Reventón Roadster. Jawel, de cabrioletvariant van de bloedstollende en exclusieve Reventón.
 
Vleugels nodig
De Roadster beschikt over dezelfde technieken en specificaties als de gesloten Reventón. Een bodywork dat is geïnspireerd op een jachtvlieger met stealth-eigenschappen en een brute 6.5 liter V12 fungerend als after burner. Wie deze naverbrander met zijn maximale output van 670 pk in één keer aanspreekt kan in ongeveer 3,5 seconden naar de honderd worden gelanceerd. Ondanks zijn top van 330 km/h zal opstijgen niet gaan. Daarvoor zijn toch echt vleugels nodig.
 
Nog exclusiever
Van de Lamborghini Reventón zijn er slechts 20 gebouwd die allen in een mum van tijd waren uitverkocht. En dat ondanks zijn prijs van één miljoen euro. De Reventón Roadster zal nog meer een zeldzaamheid worden met een totale oplage van 15 exemplaren. Volgens Lamborghini een kans van 1:700.000.000 dat je hem kunt bezitten (zie de video). Zijn prijs? Die bedraagt 1,1 miljoen euro. Deze investering zal sjeiks overigens een worst wezen en niet weerhouden er op voorhand één te bestellen. Al was het alleen maar om hun eigen toko draaiende te houden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vergeet CO2. Dit is de Reventón Roadster
Vergeet CO2. Dit is de Reventón Roadster
Vergeet CO2. Dit is de Reventón Roadster
Vergeet CO2. Dit is de Reventón Roadster
Redactie
Door Redactie

Zoeken