Nieuws

Ford Focus ECOnetic verbeterd: 99 g/km

Ford Focus ECOnetic verbeterd: 99 g/km

Ford wist dat er nog meer uit de milieubewuste Focus ECOnetic was te halen. De auto werd dan ook verder doorontwikkeld en het resultaat mag er zijnwant waar de vorige versie nog 115 g/km CO2 uitstootte daalt dit naar 99 g/km voor de vernieuwde Focus ECOnetic.

  • Nieuwe generatie Focus ECOnetic 5-deurs voor 2010 
  • Optioneel automatisch start-stopsysteem
  • 99 gram CO2 per km
  • Verbeterde motor en aerodynamica

Ford beschikt over een groot aantal ECOnetic-modellen van onder andere de Fiesta, Focus, Mondeo en Transit. Allen worden gekenmerkt door een lager verbruik en dito CO2-uitstoot dan de ´gewone´ modlelen. De twee jaar oude Focus ECOnetic krijgt nu de beschikking over de nieuwste technologie  waardoor dit de zuinigste Focus aller tijden is. Hiermee moet de Focus volop de strijd aan kunnen gaan met de Golf BlueMotion en Leon Ecomotive die alletwee inmiddels de norm zijn geworden.

Ford Auto-Start-Stop
De vernieuwde Focus ECOnetic is leverbaar als vijfdeurs-hatchback en als wagon. De hatchback is bovendien verkrijgbaar met Ford Auto-Start-Stop: een systeem dat de motor automatisch af zet en weer start. Het systeem kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 5-10 procent verlagen. Het Smart Regenerative Charching systeem zorgt ervoor dat remenergie weer wordt opgeslagen.  

Ford Eco Mode
Eveneens nieuw is het Ford Eco Mode-systeem. Deze software, die aan het instrumentenpaneel is toegevoegd, geeft de bestuurder adviezen om zo milieuvriendelijk mogelijk rijden. Onder meer de ingeschakelde versnelling en de snelheid worden in de gaten gehouden. Op basis van dit bewakingsproces geeft de Ford Eco Mode bestuurders een profiel met een scorekaart voor deze rijparameters en geeft het informatie waarmee op den duur zuiniger kan worden gereden. 
 
Motorisch en aerodynamisch
Om de lagere cijfers te behalen werden er tal van andere aanpassingen doorgevoerd. Zo werd de 1.6 TDCi-motor gefinetuned, werd er een nieuw roetfilter gemonteerd en paste Ford de versnellingsbak aan. Verdere aanpassingen omvatten het verlagen van de Focus, de nieuwe grille en het monteren van Michelin Energy Saver banden.

Leverbaar vanaf begin 2010
Het resultaat van alle vernieuwingen is duidelijk. Waar het oude model nog een uitstoot van 115 g/km heeft, stoot de vernieuwde met het start-stopsysteem 99 g/km uit. Ook het gecombineerde brandstofverbruik daalde fors. Het nam van 4,3 liter per 100 km af naar 3,8 l per 100 km. Zonder het Ford Auto-Start-Stop ligt de gemiddelde CO2-uitstoot op 104 g/km, terwijl het gemiddelde brandstofverbruik op 4,0 l/100 km ligt. De nieuwe Focus ECOnetic met Auto-Start-Stop zal vanaf begin 2010 als vijfdeurs verkrijgbaar zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Focus ECOnetic verbeterd: 99 g/km
Ford Focus ECOnetic verbeterd: 99 g/km
Ford Focus ECOnetic verbeterd: 99 g/km
Ford Focus ECOnetic verbeterd: 99 g/km
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers