Nieuws

Outdoorliefhebber opgelet: Fiat Qubo Trekking

Outdoorliefhebber opgelet: Fiat Qubo Trekking

Speciaal voor liefhebbers van de natuur, vrije tijd en outdoorsporten heeft Fiat de Qubo Trekking ontwikkeld. Het model moet deze groep met een extra stoer uiterlijk, zuinige aandrijflijn en geavanceerd tractiecontrole-systeem overtuigen.

Om het outdoor-karakter van de Qubo Trekking extra te benadrukken monteerde Fiat een licht gewijzigde voorbumper met een zilveren bodemplaat. Daarnaast verhoogde het Italiaanse merk de Qubo met 20 millimeter en rust het model uit met zilveren dakrails, privacyglass en speciale wielkasten gevuld met 15 inch wielen.

Traction +
De Qubo Trekking wordt aangedreven door de 1.3 liter Multijet dieselmotor met 75 pk. De Trekking is daarnaast voorzien van het nieuwe "Traction +"-systeem. Volgens Fiat biedt dit innovatieve tractioncontrole-systeem bijna net zoveel grip als een compacte crossover, maar heeft het niet het dorstige karakter van een echte 4x4. Het "Traction +"-systeem maakt gebruik van de geavanceerde hardware, zoals een elektromechanisch differentieel, en doordachte software. Het systeem wordt geactiveerd door een knop op het dashboard en kan werken bij snelheden tot 30 km/h.

Gebaseerd op Dynamic-versie

De Trekking-uitvoering is gebaseerd op de Dynamic-versie van de Qubo. Op het gebied van veiligheid, bijvoorbeeld, betekent dit onder andere ABS met EBD, mistlampen, hydraulische stuurbekrachtiging en vier airbags. Hier bovenop beschikt de nieuwe versie over ESP en Traction +.

Het is nog niet bekend of en wanneer de Qubo Trekking naar ons land komt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Outdoorliefhebber opgelet: Fiat Qubo Trekking
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers