Nieuws

Dubbele koppeling voor 4007

Dubbele koppeling voor 4007

Peugeot koppelt hun nieuwe elektronisch geregelde DCS-automaat met dubbele koppeling aan de 4007. De transmissie is uitsluitend verkrijgbaar in combinatie met de 156 pk sterke 2.2 HDiF-diesel.

DSC staat bij Peugeot voor Dual Clutch System. De transmissie beschikt over twee koppelingsplaten en heeft zes versnellingen. De eerste koppeling wordt gebruikt voor de even versnellingen en de tweede voor de oneven versnellingen. De elektronica zorgt voor het koppelen en schakelen. Op deze manier is razendsnel en soepel overschakelen mogelijk. De DCS6 is op twee verschillende manieren te gebruiken: als automaat met twee schakelprogramma´s (Drive of Sport) en als handgeschakelde sequentiële versnellingsbak waarbij het schakelen gebeurt met behulp van flippers achter het stuur. Daarnaast heeft de DSC6 een speciaal programma voor hoogteverschillen: bij het afdalen zorgt de computer voor meer of minder motorremwerking. Ook beschikt de 4007 over Hill Start Assist.

Zuiniger
Zoals gezegd kan de DSC-versnellingsbak alleen geleverd worden in combinatie met de 2.2 l HDiF. Het verbruik is vastgesteld op 7,3 l/100 km en dat is 0,1 liter meer ten opzichte van de handbak.  De CO2-uitstoot per kilometer is gemiddeld 192 gram. Apart van de techniek is de 4007 met DSC te herkennen aan de overkapping van het instrumentenpaneel en de voorportierpanelen die zijn voorzien van een speciaal stiksel. Uniek is ook het in kleur weergegeven multifunctionele LCD-display van het instrumentarium en de dubbele uitlaatpijpen aan de achterzijde.

Dit Peugeot 4007 2.2 HDiF DSC beleeft zijn wereldpremière op de IAA in Frankfurt en zal begin 2010 in Nederland leverbaar zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers