Nieuws

Alfa MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ opwarmertje GTA

Alfa MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ opwarmertje GTA

Alfa Romeo presenteert de MiTo MultiAir ‘Quadrifoglio Verde’, een model dat het gat tussen de normale MiTo’s en de nog te verwachten MiTo GTA moet dichten. De QV staat aan het hoofd van een drietal MultiAir-motoriseringen die de huidige benzinelijn van Alfa’s kleinste vervangt.

De kakelverse 1.4 liter MultiAir vervangt de huidige benzinelijn van de MiTo die momenteel vermogens leveren van 78, 120 en 155 pk. Met de komst van de MultiAir-krachbronnen wordt de MiTo er dus een stuk sneller op, want ze bevatten vermogengradaties van 105, 135 en 170 pk. De laatste gaat zoals gezegd door het leven onder de benaming Quadrifoglio Verde (QV), maar daarover later meer. Ondanks dat de MultiAir-machines krachtiger zijn verbruiken ze gemiddeld minder. Alfa laat weten dat de 135 pk sterke MultiAir een gemiddeld verbruik kan realiseren van 5,6 l/100 km. Over de mate van dorstigheid van de 105 pk sterke versie houden de Italianen de lippen stijf op elkaar.

Quadrifoglio Verde
Terug naar de MiTo MultiAir Quadrifoglio Verde. Een model met zo’n lange benaming moet wel veel in z’n mars hebben. Alfa spreekt bij de QV dan ook over een speciaal, extra sportief model die over unieke features beschikt ten opzichte van de minder bedeelde MiTo´s. Anders gezegd: een opwarmertje van de nog komende MiTo GTA. De QV beschikt zoals gezegd over een maximum vermogen van 170 pk, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/h in iets meer dan 7,0 seconden. Als dorstigheid geeft Alfa een verbruik van 4,8 l/100 km. Let op: dit is bij het rijden over wegen net buiten de bebouwde kom. Gemiddelde cijfers zijn nog niet bekend.

Actieve demping
Naast de sterkste MultiAir-krachtbron is de QV uitgerust met een nieuwe actieve ophanging die het niveau van de schokdempers continu afstemt op de rijomstandigheden. Dit zorgt voor een nog beter weggedrag. Dit systeem is niet een doorontwikkeling van het bekende Alfa DNA, maar werkt er juist mee samen en versterkt de eigenschappen van de verschillende rijmodi binnen het DNA-systeem. Het is ontwikkeld in samenwerking met Magneti Marelli, een bekende leverancier voor de motorsport. Andere herkenningspunten zijn de speciale 17 inch wielen en een rijkere uitrusting, waaronder titaniumkleurige spiegelkappen en koplampcovers. De binnenzijde van de koplampunits zijn gespoten in het zwart en in het interieur vind je witte instrumentariumverlichting.

Na de IAA
De nieuwe MultiAir’s beleven hun debuut in Frankfurt en zijn vooralsnog alleen bestemd voor de Alfa Romeo MiTo. In de toekomst zullen deze motoren ook hun weg vinden naar andere modellen binnen het Alfa-gamma. Ook Fiat en Lancia staan te popelen om ze te gebruiken. Na de IAA worden de MiTo´s MultiAir zo snel mogelijk op de trein richting de dealers gezet. In eerste instantie kan de klant alleen uit de twee minst krachtige versies kiezen. De Quadrifoglio Verde volgt in een later stadium. Prijzen worden momenteel berekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alfa MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ opwarmertje GTA
Alfa MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ opwarmertje GTA
Alfa MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ opwarmertje GTA
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers