Nieuws

Chirurgische ingreep voor Volvo C30

Chirurgische ingreep voor Volvo C30

In navolging van de Volvo C70 ontvangt ook de C30 de nieuwe Volvo-neus. Naast de chirurgische ingreep aan de voorzijde voerde het Zweedse merk ook een groot aantal andere wijzigingen door.

• Volledig nieuwe voorzijde Volvo C30
• Groot aantal nieuwe kleurcombinaties mogelijk
• Stylingkit opnieuw vormgegeven
• Sportonderstel met 30% stijvere vering
• Maar liefst in 2.561.328 combinaties leverbaar

De volledige voorkant van de in 2006 geïntroduceerde Volvo C30 is opnieuw vormgegeven, inclusief carrosseriedelen als de voorste spatschermen. De facelift geeft de auto een compleet nieuw look, waarmee hij zich duidelijk onderscheidt van de S40 en V50. Aan de achterzijde veranderde er weinig. Zo werden de zwarte kunststof panelen vervangen en beschikken de T5 en D5 uitvoering vanaf heden over zichtbare uitlaateindstukken.

Wijzigingen in interieur
Naast het opfrissen van het uiterlijk kon Volvo het interieur niet ongemoeid laten. Geen grote optische verschillen, maar wijzigingen in de kleurcombinaties. Onder meer een compleet nieuwe kleurencombinatie onder de naam Espresso/Blond, die bestaat uit een donkerbruine bovenzijde van de deurpanelen en een lichtgekleurde onderzijde. Ook is er een speciale middenconsole toegevoerd: Oyster Burst Déco. Het ontwerpteam van Volvo werd daarvoor geïnspireerd door de beroemde klassieke Zweedse Hagström-gitaren die wereldwijd bekendheid kregen doordat onder anderen Elvis Presley er in de jaren vijftig op speelde. Hagström gebruikte het woord "burst" in veel van de namen die hij zijn gitaren gaf en liet het patroon op zijn instrumenten vaak van licht naar donker lopen en weer terug. Precies zoals nu bij de middenconsolevariant Oyster Burst Déco van de Volvo C30.

Stylingkit voor carrosserie
Is het nieuwe exterieur van de C30 je nog niet spannend genoeg? Dan heeft Volvo goed nieuws. Het Zweedse merk heeft namelijk een speciale stylingkit ontwikkeld die de nieuwe C30 een stoerder uiterlijk verleent. Het pakket omvat onder andere aluminiumkleurige mistlampbehuizingen, een aluminiumkleurige bodemplaat aan de voorzijde, zijskirts met daarin het C30-logo en een aluminiumkleurige bodemplaat aan de achterzijde. De uitvoeringen met D5- of T5-motor worden verder van twee 90 mm sierstukken van gepolijst roestvast staal voorzien.

Vernieuwd sportonderstel
Volvo voert naast diverse optische wijzigingen ook een aantal technische aanpassingen door. Het merk levert optioneel een vernieuwd sportonderstel met een (30%) stijver karakter. Volvo meldt verder dat de besturing preciezer is geworden. Het nieuwe sportonderstel is leverbaar op alle versies van de C30 met uitzondering van de C30 1.6.

Motorgamma

Weinig nieuws onder de zon op het gebied van de aandrijflijn. Meest opvallende nieuws is het verdwijnen van de 125 pk sterke 1.8 liter motor. Het overige aanbod is gelijk gebleven, wat betekent dat de consument kan kiezen uit 9 motoruitvoeringen. Bij de benzinevarianten zijn dit de 1.6 liter met 100 pk, de 145 pk sterke 2.0 liter met of zonder Flexifuel, de 2.4i met 170 pk en de 230 pk sterke T5. De dieselversies beginnen bij de 109 pk sterke 1.6D DRIVe die met en zonder start/stop te krijgen is. Een stapje hoger staat de 2.0D met 136 pk en de 180 pk sterke D5 met 2.4 liter dieselmotor.

Leuke feiten: Volvo & combinaties

De nieuwe Volvo C30 is leverbaar met keuze uit dertien carrosseriekleuren en vijf kleuren voor de onderste spoilers. In totaal zijn er daardoor nu 49 combinatiemogelijkheden tegen voorheen 13. Met de 11 mogelijkheden voor lichtmetalen wielen erbij, zijn er 529 mogelijkheden voor het creëren van een unieke C30 . Voeg daar de 27 mogelijkheden voor de bekleding aan toe (voorheen 15) en het aantal combinaties stijgt tot 14.553. Vier mogelijkheden voor de insert in de middenconsole verhoogt het aantal combinaties naar 58.212. De mogelijkheid de auto te kopen met of zonder achterspoiler verdubbelt het aantal mogelijkheden tot 116.424. De koper kan kiezen voor wel of geen dakrails op de C30, waardoor het aantal mogelijkheden stijgt naar 232.848. De C30 is leverbaar met keuze uit 11 aandrijflijnen (inclusief handgeschakelde en automatische transmissies), wat het aantal mogelijkheden brengt op 2.561.328. Verder is er keuze uit drie geluidsinstallaties, diverse veiligheidsvoorzieningen, parkeerhulp, Bluetooth, enzovoorts, om aan de eisen van de koper te voldoen. Alles bij elkaar zijn er zoveel verschillende mogelijkheden dat wanneer iedere Nederlander vijf Volvo´s C30 zou bestellen, er nog steeds geen twee dezelfde hoeven te zijn...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chirurgische ingreep voor Volvo C30
Chirurgische ingreep voor Volvo C30
Chirurgische ingreep voor Volvo C30
Chirurgische ingreep voor Volvo C30
Chirurgische ingreep voor Volvo C30
Chirurgische ingreep voor Volvo C30
Chirurgische ingreep voor Volvo C30
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers