Nieuws

McLaren MP4-12C wordt deze week onthuld

McLaren MP4-12C wordt deze week onthuld

De eerste feiten over de nieuwe sportauto van McLaren zijn opgedoken. Het prestigeproject van McLaren´s topman Ron Dennis gaat officieel McLaren MP4-12C heten en laat niet lang meer op zicht wachten. Sterker nog, de McLaren MP4-12C wordt al deze week onthuld!

  • Drie modellen op komst
  • Productie van 4.000 exemplaren per jaar
  • McLaren MP4-12C komt al in 2011 op de markt
  • V8, Gullwing-deuren en veel carbon

In een uitgebreid interview met The Sunday Times laat Ron Dennis al de nodige details vrij over zijn nieuwe project. Dennis is inmiddels 62 jaar en recent nog nauw betrokken geweest bij de F1-renstal van Mercedes-McLaren. Inmiddels heeft hij zijn volledige aandacht gericht op de lancering van zijn nieuwe supercar. Samen met Mumtalakat, een investeringsgroep uit Bahrain en het Zwitserse TAG is Dennis eigenaar van McLaren Automotive. En daarmee hebben de drie grote plannen.

Drie modellen
"We´re building more than a car. We´re building a brand", laat Dennis tegenover The Sunday Times weten. En daarmee maakt hij meteen duidelijk dat het niet bij de McLaren MP4-12C zal blijven. In 2015 volgt er ook een kleinere sportauto die het rechtstreeks tegen de Porsche 911 op moet nemen en een groter exemplaar (open variant) die de Carrera GT moet doen vergeten. Als de McLaren MP4-12C in 2011 in productie gaat wil hij minimaal 1.000 exemplaren produceren. Wanneer de andere twee modellen in 2015 ook op de markt komen moet de productie oplopen tot 4.000 stuks per jaar. Ambitieus hoor!

Concurrentie
Terug naar waar het deze week allemaal om draait. De MP4-12C wordt namelijk woensdag gepresenteerd. En we wisten tot vandaag eigenlijk nog niets van de auto. Het design is door McLaren zeer goed geheim gehouden met de enorme camouflage. Het lijnenspel komt overigens van de hand van Frank Stephenson, inderdaad een voormalig Ferrari-ontwerper. Volgens Ron Dennis is het design iconisch zoals de Jaguar E-type en streeft de MP4-12C zijn concurrenten op elk vlak voorbij. Prestatiegericht is daar een hoogtoerige V8 voor verantwoordelijk die samenwerkt met een zevenbak. Het chassis is van carbon en de auto beschikt bovendien over ´Gullwing´ deuren. Om perfect te kunnen genieten, onder alle omstandigheden, is de auto voorzien van automatisch aanpassende vering. De topsnelheid ligt rond de 320 km/h.

2011
De McLaren MP4-12C zal debuteren op de IAA in Frankfurt nadat deze aanstaande woensdag officieel gepresenteerd wordt. De auto kost rond de £ 150.000,- en komt in 2011 op de markt. We kunnen niet wachten!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
McLaren MP4-12C wordt deze week onthuld
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers