Nieuws

Vijf- en zevenpersoons Ford C-Max op IAA

Vijf- en zevenpersoons Ford C-Max op IAA

Ford toont de allereerste beelden van de gloednieuwe vijfpersoons Ford C-Max. Ford zal de nieuwe MPV tijdens de IAA in Frankfurt in een vijf- en zevenpersoons uitvoering presenteren. Daarmee heeft Ford één van de grootste primeurs te pakken.

Het is duidelijk te zien dat de C-Max grotendeels gebaseerd is op het laatste studiemodel van Ford. Tijdens de Autosalon van Genève presenteerde Ford de iosis MAX, een concept voor een nieuwe MPV. Ford spreekt echter liever over een MAV (multi-activity vehicle).

EcoBoost motoren
Bij een nieuwe auto hoort ook nieuwe techniek. Ford komt daarom met een reeks nieuwe motoren en andere nieuwe ‘gadgets’ voor de C-Max. De nieuwe 1.6 liter EcoBoost-motoren bijvoorbeeld. Ook zal de auto leverbaar worden met semi-automatisch parkeerassistent en een detectiesysteem die een dode hoek moet voorkomen.

Marktintroductie in 2010
De Ford C-Max staat vanaf het derde kwartaal van 2010 bij de dealer. Naast de hier op de foto´s getoonde vijfdeurs variant komt Ford met een C-Max met zeven zitplaatsen. Dit model zal tegelijktijd met de vijfzits C-Max onthuld worden en vermoedelijk over schuifdeuren beschikken. De hagelnieuwe C-Max is de eerste van een nieuwe generatie auto’s die van het nieuwe C-segment platform profiteren. Het belangrijkste nieuwe voertuig op dit platform is de nieuwe Focus die tegen eind 2010 geïntroduceerd wordt.

Meer informatie over de nieuwe C-Max verwachten wij na zijn officiële onthulling op de IAA. In het derde kwartaal van 2010 komt de auto pas op de markt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vijf- en zevenpersoons Ford C-Max op IAA
Vijf- en zevenpersoons Ford C-Max op IAA
Vijf- en zevenpersoons Ford C-Max op IAA
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers