Nieuws

Nieuwe Fiat Multipla in september op de markt

Nieuwe Fiat Multipla in september op de markt

Met een Fiat Multipla val je op, maar is dat ook positief op te vatten? Velen vinden de Multipla niet om aan te zien. Fiat heeft de kritiek ter harte genomen en vernieuwde de Multipla grondig. In september staat de nieuwe Multipla in de showrooms.

Het uiterlijk van de vorige generatie van de Fiat Multipla is slecht ontvangen, althans door de consument. Want de Multipla heeft wel diverse prijzen in de wacht gesleept en heeft zelfs in het museum voor moderne kunst in New York gestaan. Toch ging men niet over tot aankoop door het op z’n zachtst gezegd bijzondere in- en exterieur ontwerp. De buitenkant sprak gewoon niet aan waardoor je ook de veelzijdigheid van de Multipla niet zag. Fiat mag op herkansing en presenteerde op de Salon van Genève, maart 2004, de ‘Nuova Multipla’. Deze nieuwe Multipla is een combinatie van de veelzijdigheid van het vorige model gecombineerd met een meer spraakmakend ontwerp dat direct ook meer in de lijn van de andere Fiat-modellen te vinden is.

Gewijzigd exterieur
De meest opvallende wijzigingen aan de buitenkant zijn te vinden aan de voorkant waar nu  koplampen achter helder glas en een nieuwe grille met horizontale chroomstrips te vinden zijn. Aan de achterzijde vallen met name de nieuwe achterlichtunits op, alsmede de over de volledige hoogte en breedte lopende achterklep.

Praktisch
Het ontwerp is dus vernieuwd, de praktische eigenschappen zijn gebleven. De nieuwe Multipla is 10 cm langer dan zijn voorganger en heeft daarmee een lengte van 4,09 m. Binnenin zijn twee rijen met drie stoelen te vinden. Deze stoelen zijn uitneembaar, verschuifbaar en te verplaatsen. Hierdoor is er veel met de interieurruimte te spelen. Standaard heeft de Multipla een kofferruimte van 430 liter wat behoorlijk is voor een auto in dit segment. Schuif je de achterste stoelen naar voren dan is zelfs een kofferruimte van 540 liter haalbaar. Naast de veelzijdigheid van de stoelen en de ruimte zijn er ook diverse opbergvakjes te vinden. Verder kan Fiat als optie een Bluetooth carkit leveren op de Multipla.

Drie motoren
Bij de nieuwe Multipla is er een keuze uit drie motoren. Naast de 103 pk en 144 Nm sterke 1.6 Torque 16v benzinemotor is er de 115 pk en 205 Nm sterke 1.9 JTD direct ingespoten common rail turbodieselmotor. Ze halen respectievelijk een top van 170- en 176 kilometer per uur, sprinten naar honderd in 12,6- en 12,2 seconden. Gemiddeld verbruik: 8,6- en 6,4 liter op 100 kilometer. De speciale wafel bodemconstructie van de Multipla biedt optimale mogelijkheden om zonder ruimtebeslag extra tanks te monteren. Die optie wordt optimaal benut door de derde motorvariant: de innovatieve 1.6 Natural Power uitvoering, die op benzine én aardgas kan rijden. Hij is goed voor 92 pk. Op benzine evenaart hij de 103 pk van de 1.6 16v benzineversie. Deze ‘milieu-uitvoering’ heeft een actieradius van ruim 400 kilometer op de inhoud van de aardgastanks, drie ‘cilinders’ die vrijwel onzichtbaar onder de vloer zijn bevestigd. De inhoud van deze tanks: 26,5 kilogram gas. Daarnaast is er 38 liter benzine aan boord. Zodat er ruim 800 km met de auto kan worden gereden voordat er getankt moet worden.

Maximale veiligheid
ABS, ESP, intelligent werkende frontairbags, gordijnairbags, zij-airbags, 3-puntsgordel en hoofdsteun op alle 6 stoelen en Isofix stoelbevestiging, het hoort er allemaal bij –standaard dan wel optioneel. Overigens zijn de achterhoofdsteunen zo geconstrueerd dat ze het zicht naar achteren niet blokkeren.

Vanaf september leverbaar
De nieuwe Fiat Multipla is vanaf september leverbaar. In Nederland zullen de prijzen beginnen bij € 20.495,- voor de 1.6 Active . De 1.9 JTD Active moet € 25.395,- opbrengen. In Belgie beginnen de prijzen bij € 20.200,- voor de 1.6 die alleen leverbaar is in de luxe Dynamic uitvoering. De 1.9 JTD Active kost eveneens € 20.200,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Fiat Multipla in september op de markt
Nieuwe Fiat Multipla in september op de markt
Nieuwe Fiat Multipla in september op de markt
Redactie
Door Redactie

Zoeken