Nieuws

Hybridetechniek voor herziene Kia Cee´d

Hybridetechniek voor herziene Kia Cee´d

In Parijs, vorig jaar, toonde Kia een hybridevariant van de toenmalige Cee´d. In Frankfurt werd de vernieuwde Cee´d onthuld en op basis daarvan beleeft ook meteen de Cee´d Hybrid zijn werelddebuut.

Tijdens de IAA beleven een drietal nieuwe Kia EcoDynamic-modellen hun première. De Sorento Hybrid doet dit op mondiaal niveau, terwijl de Forte LPI Hybrid zijn showdebuut op Europese grond meemaakt. Vervolgens heeft Kia nog nieuws te melden in de vorm van de nieuwe Venga en de gefacelifte Cee´d. Op basis van die laatste schittert het merk ook met een hybride. De techniek van deze variant werd vorig jaar tijdens de Autosalon van Parijs voorgesteld en zal in de vernieuwde Cee´d Hybrid zijn marktdebuut beleven. We verwachten hem in 2010, maar het zou ook pas 2011 kunnen zijn. Daarover is Kia niet helemaal duidelijk.

Benzine-hybride
De Cee´d Hybrid herbergt dezelfde hybridetechniek als de Forte LPI Hybrid met als verschil dat de eerste benzine in plaats van aardgas verstookt om zichzelf draaide te houden. De elektromotor en de 1.6 liter viercilinder leveren ook hier een totaal vermogen van 114 pk en een koppel van 105 Nm. Alle EcoDynamics-modellen, en dus ook de Cee´d Hybrid, zijn uitgerust met het Intelligent Stop & Go (ISG) systeem. Tevens zijn de milieuvriendelijke modellen voorzien van een energiebesparend motormanagementsysteem, een schakelindicator om een milieuvriendelijke rijstijl te stimuleren en een set banden met een lagere rolweerstand.

EcoDynamic
Toekomstige EcoDynamic-modellen worden uitgerust met technologieën die de uitstoot van CO2 en schadelijke fijnstof aanzienlijk reduceren. Maar ook alternatieve brandstoffen, aerodynamisch gestroomlijnde carrosseriedelen, zeer efficiënte transmissies en alternatieve aandrijving (hybride, elektrisch of zonnecel) zullen worden geïntroduceerd op de EcoDynamic-modellen. We kunnen de komende jaren dus nog meer verwachten van de Zuid-Koreanen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hybridetechniek voor herziene Kia Cee´d
Hybridetechniek voor herziene Kia Cee´d
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers