Nieuws

Europees debuut voor Kia Forte LPI Hybrid op IAA

Europees debuut voor Kia Forte LPI Hybrid op IAA

Tegenwoordig heeft bijna iedere fabrikant een speciale hoek in hun showroom voor de meest milieuvriendelijke modellen. Bij Kia worden deze EcoDynamic genoemd en daarvan stelt het merk tijdens de IAA drie varianten voor. Eén daarvan is de Forte LPI Hybrid die in Frankfurt zijn Europese première beleeft.

De normale Kia Forte rijdt al weer een tijd rond op de Koreaanse wegen en binnenkort komt daar ook deze Forte LPI Hybrid bij. De Forte, en ook deze hybride-variant, zal niet worden vermarkt in Europa, maar uitsluitend als testobject worden ingezet. Kia heeft de Forte LPI Hybrid sedan naar Europa gehaald om deel te nemen aan het intensive ‘real world research’ testprogramma. Dit testtraject zal starten in 2010 en omvat een vloot van 36 Forte LPI Hyrid-modellen die ingezet worden in deze regio om uit te zoeken of de auto´s in de toekomst op grote schaal rendabel zijn. Alleen de pers krijgt de eer dit te beoordelen.

Specificaties
De nieuwe Forte LPI Hybrid wordt aangedreven door een 114 pk sterke 1.6-liter LPG (liquid petroleum gas) motor. De krachtbron is gekoppeld aan een elektromotor van 15 kW en heeft een trekkracht van 105 Nm. Daarnaast beschikt de Forte LPI Hybrid over een 180V lithium-polymer batterijenpakket, een CVT-versnellingsbak en Kia’s Intelligent Stop & Go (ISG), een systeem dat automatisch de motor aan- en uitschakelt tijdens het rijden in de stad. Een regeneratiesysteem zal de vrijgekomen energie tijdens het remmen herbegruiken voor het opladen van de batterijen. Om nog meer brandstof te besparen heeft Kia de Cw-waarde van de Forte LPI Hybrid teruggebracht tot slechts 0.26. Mede daardoor kan deze auto een brandstofverbruik van 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km realiseren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Europees debuut voor Kia Forte LPI Hybrid op IAA
Europees debuut voor Kia Forte LPI Hybrid op IAA
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers