Nieuws

Kandidaten Auto van het Jaar 2005 bekend

Kandidaten Auto van het Jaar 2005 bekend

De jury van de Auto van het Jaar verkiezing heeft nu al weer de voorlopige lijst samengesteld van auto’s die meedingen naar de titel in 2005. In oktober wordt de shortlist bekendgemaakt, en op 15 november weten we wie de titel een jaar mag dragen.

Op de lijst zijn vooral veel auto’s te vinden uit het C-segment, maar dat is ook niet verwonderlijk, want alle merken brengen veel belangrijke auto’s op de markt in deze klasse. Bovendien heeft een aantal merken iets meer kans om de winnende auto te leveren, omdat ze het voorrecht hebben meerdere kandidaten te leveren.

De kandidatenlijst:

Alfa Romeo GT, Audi A6, BMW 1-serie, BMW X3, BMW 645Ci, Chrysler 300C, Citroën C4, Fiat Idea/Lancia Musa, Ford Focus II, Honda FR-V, Hyundai Tucson, Kia Cerato, Kia Picanto, Kia Sportage*, Land-Rover Discovery*, Mercedes A-klasse II, Mercedes CLS*, Mercedes SLK, Mitsubishi Colt, Mitsubishi Grandis, Nissan Murano*, Opel Astra, Porsche 911 (997), Peugeot 407, Renault Logan, Renault Modus, Seat Altea, Skoda Octavia, smart forfour, Toyota Corolla Verso, en Toyota Prius.

Van de met een * gemerkte auto’s is het nog onzeker of ze mogen meedoen, omdat ze ten tijde van de verkiezing misschien nog niet op voldoende markten te koop zijn of niet het vereiste verkoopaantal halen.

Uiteraard is er weer een heel aantal auto´s in de lijst die het praktisch gezien nooit zullen worden. Dat heeft het verleden wel uitgewezen. Neem bijvoorbeeld auto´s als een BMW 645Ci, Mercedes SLK en Porsche 911. In oktober zullen we zien wie er daadwerkelijk door gaan naar de volgende ronde en in november die titel ´Auto van het Jaar 2005´ in de wacht zal slepen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kandidaten Auto van het Jaar 2005 bekend
Kandidaten Auto van het Jaar 2005 bekend
Kandidaten Auto van het Jaar 2005 bekend
Redactie
Door Redactie

Zoeken