Nieuws

Viercilinder benzine voor Volvo XC60

Viercilinder benzine voor Volvo XC60

Volvo breidt het gamma van de XC60 uit met een nagelnieuwe 2.0 liter turbomotor. De motor vormt een uitbreiding naar beneden en is de eerste viercilinder benzinemotor in de XC60. Nederland heeft de primeur: de motor is bij ons voor het eerst leverbaar.

Volvo maakt gebruik van een compleet nieuwe generatie 4-cilinder turbomotoren met directe inspuiting, ook wel bekend als GTDi (Gas Turbo Direct injection) Met behulp van deze GTDi-technologie is het mogelijk een maatje kleinere motor te gebruiken, met vier in plaats van vijf cilinders. Het vermogen gaat er niet op achteruit, maar er wordt wel een 20 tot 30 procent lager benzineverbruik gerealiseerd, alsmede significant lagere CO2-emissies. De 200 pk sterke benzinemotor wordt gecombineerd met een Powershift-automaat met dubbele koppeling en mede daardoor krijgt de auto een groen C-label.

Ondanks dat de exacte prijzen nog niet bekend zijn laat Volvo weten dat de vanafprijs onder de 50.000 euro ligt. Daarmee wordt instappen in een XC60 met benzinemotor ruim 10.000 euro goedkoper. Nog dit jaar staat de auto bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Viercilinder benzine voor Volvo XC60
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers