Nieuws

Wiesmann toont Roadster MF5 in Frankfurt

Wiesmann toont Roadster MF5 in Frankfurt

Na de Roadster MF4 en GT MF5 kon het niet uitblijven dat Wiesmann ook met een Roadster MF5 zou komen. En zojuist heeft het merk uit het Duitse Dülmen aangekondigd dat deze open sportwagen tijdens de IAA in Frankfurt zijn opwachting maakt.

Soms hebben we van die dagen dat een aaneenschakeling van gebeurtenissen ons de gehele dag een euforisch gevoel bezorgt. Vandaag is zo’n dag. Het is namelijk heerlijk om na lange tijd van milieuprogressief denken geen rekening te hoeven houden met zaken als verbruikcijfers, CO2-waarden of groene energielabels. Vandaag domineren de supercars, of om preciezer te zijn de ‘kleintjes’ in de wereld van supercars. Na de overweldigende specificaties van de Noble M600, een tussendoortje in de vorm van de Porsche 911 GT3 RS, is het nu de beurt aan het eigenzinnige Wiesmann. Zij kondigen namelijk aan dat hun nieuwe Roadster MF5 op de aankomende IAA zal schitteren.

Fantasie
Wiesmann had met een verwachte temperatuur van minimaal 28 graden Celsius geen betere dag kunnen kiezen om hun nieuwste aanwinst aan te kondigen. Alleen daarom al zouden we er meteen één willen bestellen. Niet in de laatste plaats vanwege de specificaties van de Roadster MF5, die overigens exact hetzelfde zijn als die van de GT MF5: 507 pk en 520 Nm. De V10 van de BMW M5 sleurt de inzittenden in 3,9 seconden naar de honderd en pas bij 310 km/h wint de luchtweerstand het van de krachtlevering en de aerodynamica. Hoe die stroomlijn van de open MF5 er ongeveer uit gaat zien kan heel simpel door denkbeeldig het dak van de GT MF5 af te halen. Je kan ook gewoon de Roadster MF3/MF4 voor ogen nemen, want de basisvormen van het Wiesmann-gamma zijn allemaal hetzelfde. Net als de dichte MF5 zal de Roadster ook een achterspoiler bevatten om de stabiliteit bij hoge snelheden te garanderen. Eventueel kan een andere achtervleugel worden geleverd, met name gericht op circuitgebruik.

Gelimiteerd
Haalden we net in ons enthousiasme al even aan om direct contact met Wiesmann op te nemen voor een bestelling, blijkt dit inderdaad verstandig te zijn. Er worden namelijk maar 55 exemplaren van de Wiesmann Roadster MF5 gebouwd. Wees er dus snel bij. Prijzen beginnen bij € 189.500,- (Duitsland).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers