Nieuws

Volkswagen Multivan ondergaat facelift

Volkswagen Multivan ondergaat facelift

Volkswagen voert haar nieuwe gezicht langzaam door op alle modellen. Deze keer is het werkpaard van de Volkswagen-familie aan de beurt. De vijfde generatie van de bestel-/familiebus ontvangt na zes jaar dienst een optische en technische update.

• Voorzijde compleet in lijn met het nieuwe Volkswagen design
• Vier nieuwe dieselmotoren beschikbaar
• Zeventraps DSG in combinatie met 4Motion leverbaar

De gefacelifte T5 is net als de huidige versie in vier verschillende varianten te bestellen. De meest verkochte versie is de bestelwagen onder de naam Transporter. Daarnaast zijn er twee persoonvervoerders met de namen Caravelle en Multivan en een kampeeruitvoering onder de naam California. Alle varianten profiteren van de wijzigingen.

Duidelijk VW gezicht
Volkswagen brengt door de facelift de T5 in lijn met het nieuwe DNA van het Duitse merk. Dit is vooral goed te zien aan de voorzijde. De typische VW-koplampen lijken, samen met de grille, zo van de Golf VI af te komen. De achterzijde van de auto is opgefrist met een nieuwe bumper en nieuwe achterlichten. Om het verschil met de voorganger nog iets groter te maken biedt VW ook de keuze uit een flink aantal nieuwe wielen. Leuk detail: in één van de gewijzigde buitenspiegels huist nu de antenne.

Assistent voor de blinde hoek
Het interieur van de Volkswagen´s werd tijdens de facelift licht geretoucheerd. Zo is het instrumentarium vernieuwd en zijn er meer chromen accenten aangebracht. Dit om de uitstraling van het dashboard naar een hoger niveau te brengen. Nieuw zijn ook alle audio- en navigatiesystemen aan boord. Als topmodel is de vernieuwde T5 leverbaar met de RNS510. Het systeem herbergt een navigatiesysteem met harde schijf en touchscreenbediening. Verder levert Volkswagen een Dynaudio-systeem en diverse aansluitmogelijkheden voor externe audioapparatuur. Ook nieuw voor de T5 zijn het bandenspanningcontrolesysteem, de schakelindicator, Hill Assist en het Side Assist Lane Change Assistant. Laatstgenoemde systeem laat via een LED in de buitenspiegel weten of er een voertuig in de blinde hoek zit.

Vijf krachtbronnen

De facelift bevat naast optische aanpassingen ook technische wijzigingen. Nieuw is de komst van de zeventraps DSG die nu ook voor het eerst samen met het 4Motion-systeem geleverd kan worden. Dit vierde generatie vierwiel- aandrijvingsysteem maakt nog steeds gebruik van Haldex-koppelingen en moet de grip van de T5 nog verder verbeteren. Qua aandrijving is er keuze uit vier nieuwe dieselmotoren en één benzinemotor. Alle vier zelfontbranders beschikken over de 1.968 cc grote viercilinder TDI-motor met commonrail techniek. Het gamma begint met de 82 pk sterke variant en loopt via de 102 pk en het 140 pk sterke model naar het topmodel die beschikt over 180 pk. De laatstgenoemde motor heeft twee turboladers en een maximaal koppel van 400 Nm. Liefhebbers van benzinemotoren moeten genoegen nemen met de 115 pk sterke 2.0 liter krachtbron.

De vernieuwde Multivan en California worden tijdens de IAA in Frankfurt in september geïntroduceerd. Samen met de Transporter en Caravelle zijn deze tijdens de beurs al te bestellen. Levering van de vernieuwde T5 start halverwege oktober.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Multivan ondergaat facelift
Volkswagen Multivan ondergaat facelift
Volkswagen Multivan ondergaat facelift
Volkswagen Multivan ondergaat facelift
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers