Nieuws

Kia Venga zet de aanval in op Golf Plus

Kia Venga zet de aanval in op Golf Plus

Kia presenteert haar nieuwe aanwinst, de Venga. Net als de Volkswagen Golf Plus biedt de Venga meer binnenruimte dankzij een hogere daklijn en een riante wielbasis. Nog dit jaar komt het MPV-model op de markt.

Het komende jaar wordt een uiterst turbulente en belangrijke periode voor Kia. Het merk overspoelt ons werkelijk met een heus modellenoffensief. Zo vinden de fonkelnieuwe Sorento, de gefacelifte Picanto, een vernieuwde Cee’d en de opvolger van de Opirus binnenkort allemaal hun weg naar de Kia-dealers. Vervolgens komt daar nog deze Venga bij. Eind dit jaar staat de MPV in de showroom.

C-ruimte, B-prijs
Veel informatie over de Venga geeft Kia nog niet vrij, want de details ervan willen ze graag bewaren voor de officiële onthulling tijdens de IAA. Wel laten de Koreanen weten dat de auto ruim vier meter lang is, een binnenhoogte van 1.600 mm heeft en een riante wielbasis van 2.615 mm bevat. De laatste is nog eens 370 mm langer dan de Volkswagen Golf Plus en ongeveer gelijk aan dat van de Ford C-Max. Opmerkelijk is dat deze concurrenten in het C-segment thuishoren, terwijl Kia laat weten de Venga in het B-segment te positioneren. Dat kan alleen maar betekenen dat Kia de Venga uiterst scherp gaat prijzen. Verder meldt het persbericht dat de Venga over een in delen neerklapbare en verschuifbare achterbank (60/40) beschikt. Men kan dus variëren in been- en bagageruimte.

Motoren
De Venga komt uitsluitend in Europa op de markt, waar de consument de keuze heeft uit 1.4 en 1.6 benzine en een aantal dieselmotoren. De motorvermogens liggen tussen de 75 en 115 pk. Elke krachtbron in de modellenreeks kan worden voorzien van het brandstof- besparende Intelligent Stop & Go en zal voldoen aan de Euro-5 emissienormen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia Venga zet de aanval in op Golf Plus
Kia Venga zet de aanval in op Golf Plus
Kia Venga zet de aanval in op Golf Plus
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers