Nieuws

Vrolijke snufferd voor vernieuwde Kia Cee’d

Vrolijke snufferd voor vernieuwde Kia Cee’d

Kia heeft de Cee’d een ingrijpende facelift gegeven. Niet alleen het front en de achterzijde kreeg een opfrisbeurt, ook het interieur werd flink onder handen genomen. Op de IAA wordt de nieuwe Kia Cee’d officieel onthuld.

Bij het zien van de eerste spionagebeelden hadden wij een minimale facelift voor de Cee’d verwacht, maar het mes ging er toch dieper in dan wij aanvankelijk dachten. Het front is flink gewijzigd en oogt een stuk frisser en kwieker. Ok, het doet ons een beetje denken aan de Ford Focus maar dat mag de pret niet drukken. We zien een compleet andere voorbumper en van de Sorento afkomstige grille en hertekende koplampenunits. Een grille die we overigens op veel meer (ver)nieuwde Kia-modellen zullen gaan tegenkomen. Aan de achterzijde ontving de middenklasser eveneens een nieuwe bumper en andere lichtunits.

Interieur op de schop
Volgens Kia zijn de veranderingen binnenin net zo ingrijpend als bij het front. Alleen hebben we daar helaas nog geen foto’s van. Volgens het persbericht is het interieur weer helemaal bij de tijd gebracht met een gewijzigde middenconsole, een ander stuurwiel en rode instrumentariumverlichting. De standaarduitrusting is ook rijker geworden met onder andere een verbeterd audiosysteem en gescheiden airconditioning.

Schoner en zuiniger
Ook de aandrijflijn werd niet overgeslagen. Zo is de Cee’d comfortabeler afgestemd en is de 1.6 liter CRDi-diesel voortaan gekoppeld aan een fonkelnieuwe handbak met zes verzetten. De 2.0 liter CRDi is straks niet meer. Op het benzinevlak stijgt het vermogen van de 1.4 liter van 90 naar 109 pk. Nieuw is ook het ISG-systeem en dat betekent bij de eerdergenoemde 1.6 diesel een CO2-uitstoot een lagere uitstoot (110 g/km) en een toekenning van een A-label. Over de hele linie wordt de Cee’d zo’n vijf procent zuiniger.

De nieuwe Kia Cee’d staat kort na zijn showdebuut in Frankfurt bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vrolijke snufferd voor vernieuwde Kia Cee’d
Vrolijke snufferd voor vernieuwde Kia Cee’d
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers