Nieuws

Meer trekkracht voor Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D

Meer trekkracht voor Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D

De Toyota Land Cruiser ondergaat een paar kleine wijzigingen. Het meest noemenswaardig is de 3.0 D-4D die behoorlijk meer trekkracht krijgt. Het maximum koppel van de motor steeg in de Land Cruiser naar 410 Nm.

De 3.0 D-4D Common Rail dieselmotor heeft een ongewijzigd vermogen van 163 pk. Wat wel veranderd is, is het maximum koppel dat gestegen is van 343 naar 410 Nm. Een toename van bijna 70 Nm en dat is behoorlijk veel.
 
Naast de wijzigingen op gebied van de 3.0 D-4D zijn er ook andere kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo is het Full Map DVD Navigatiesysteem optioneel op de VX versie verkrijgbaar en standaard op de op meest luxueuze Executive uitvoering. Het systeem krijgt een tweede tuner waardoor RDC-TMC (Radio Data System-Traffic Message Channel) in het systeem geïntegreerd is.
 
De automatische transmissie gaat van een van 4- naar 5-traps. Dit geldt overigens zowel voor de 4,0 liter benzine (183 kW/249 pk) als de 3.0 D-4D. Bij laatstgenoemde versie wordt de handbak opgewaardeerd van een 5 naar 6 versnellingen.
Verder zal een waarschuwingslampje aanwezig zijn voor ‘gordel niet bevestigd’ op de passagiersstoel.
 
De prijzen voor de Land Cruiser 3.0 D4-D beginnen bij € 48.950,- voor een 3-deurs LX.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meer trekkracht voor Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D
Meer trekkracht voor Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D
Redactie
Door Redactie

Zoeken