Nieuws

Eerste blik op interieur Aston Martin Rapide

Eerste blik op interieur Aston Martin Rapide

Nog iets meer dan een maand te gaan en dan wordt de Aston Martin Rapide eindelijk onthuld. Na vele foto´s van het koetswerk kunnen we nu ook een beeld vormen van het interieur. Tevens is er een richtprijs bekendgemaakt.

De brochures van de Aston Martin Rapide zijn inmiddels gedrukt en opgedroogd. Vermoedelijk zijn deze (helaas) slechte foto´s daaruit afkomstig. De twee afbeeldingen van het exterieur zijn niet zo spannend, want dat gedeelte hebben we de afgelopen jaren van alle kanten kunnen bewonderen. Nee, het is de foto van het binnenwerk die onze volle aandacht trekt.

Compensatie niet nodig
De Rapide zal ongeveer 1.940 kg gaan wegen en dat is zo´n 150 kg meer dan de DB9 waarop hij is gebaseerd. Dit extra gewicht wordt echter niet gecompenseerd door meer vermogen voor de V12. Maar wees gerust; 470 pk en 600 Nm is ruim voldoende om vlot in beweging te komen. Aston Martin heeft zelfs op voorhand gezegd dat de Rapide qua prestaties de benchmark in z´n klasse wordt. Een vergelijking met z´n grootste vijand zal daar pas echt antwoord op kunnen geven.

In alle luxe
Aan de individuele zetels achterin te zien wordt de Rapide een echte vierzitter. Prachtig is het twotone-kleurige leder dat heel mooi matcht met de carrosserielak. Een forse middentunnel, waar ongetwijfeld de bedieningen van het entertainmentsysteem zijn ondergebracht, scheidt de achterpassagiers van elkaar. De wielbasis van de Rapide bedraagt zo´n drie meter en dat zou voor voldoende beenruimte moet zorgen. De foto geeft daarentegen een vertekenend beeld en doet minder ruimte vermoeden. Over een maand zullen we het daadwerkelijk kunnen beoordelen, want dan zien we de Rapide in levende lijve op de IAA in Frankfurt.

10% meer dan DB9
Begin 2010 zullen de eerste eigenaren hun Rapide op kunnen komen halen. Deze gelukkigen hebben dan circa € 280.000,- voor hun nieuwe aanwinst betaald, zo meldt één van de Aston Martin-dealers in Nederland, Cito Motors in Eindhoven. Volgens hen gaat de Rapide namelijk tussen de 10 en 15% meer kosten dan een DB9 met automaat (€ 244.710,-).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste blik op interieur Aston Martin Rapide
Eerste blik op interieur Aston Martin Rapide
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers