Nieuws

Officieel: de vernieuwde Porsche 911 Turbo

Officieel: de vernieuwde Porsche 911 Turbo

Porsche presenteert de vernieuwde 911 Turbo. Met dezelfde uiterlijke vernieuwingen als de rest van de 911-familie, een grotere en krachtigere boxermotor en een fijngeslepen setting is het model er weer helemaal klaar voor. Dat moest ook wel wil hij de immens populaire Nissan GT-R voorblijven.

Sinds de komst van de Nissan GT-R zijn alle ogen gericht op Ferrari, Lamborghini en Porsche. Hoe gaan zij reageren op dit geweld uit het land van de rijzende zon? Ferrari doet dat met de onlangs onthulde 458 Italia, Lamborghini scherpte zijn Gallardo aan en Porsche beantwoordt met deze vernieuwde 911 Turbo. Over de uiterlijke wijzigingen hoeven we het eigenlijk niet meer te hebben. De overige 911-modellen rijden namelijk al enige tijd in hun nieuwe gedaante rond. Porsche maakte er dus ook nooit een geheim van hoe deze lichting van de 911 Turbo eruit zou komen te zien. Nieuwe bumperwerk, opgefriste lichtunits, LED-dagrijverlichting en een iets aangepast interieur en wat uiterlijkheden betreft hebben we dan zo’n beetje alles genoemd. Oh, laten we de nieuwe 18 inch wielen (hier te zien op de Cabrio) en het optionele 19 inch lichtmetaal (foto Coupé) niet vergeten.

Speelser en scherper
Nee, het meest interessant zijn de modificaties aan de techniek onder het bodywork. Om de GT-R af te troeven hebben de heren uit Zuffenhausen het voormalige 3.6 liter motorblok vervangen door een geblazen versie van de 3.8 liter uit de Carrera S. Directe inspuiting, een grotere intercooler en een verbeterd brandstofsysteem en de boxermotor produceert nu 500 pk. Net dat beetje (20 pk) meer dan dat van de Nissan. Maar dat is niet alles. Porsche heeft ook de algehele prestaties van de Turbo verfijnd. Zo is de response op het gaspedaal gretiger geworden en hebben de testrijders de 911 Turbo iets speelser afgesteld door de parameters van het Porsche Traction Management te veranderen.

Schakelpeddels
Bovendien wordt de Porsche 911 Turbo voortaan standaard uitgerust van de PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling. Het mooie is dat Porsche eindelijk heeft geluisterd naar de pers en haar klanten en de aloude stuurschakeling heeft vervangen voor peddels achter het stuurwiel. Deze zijn veel gebruiksvriendelijker en dat resulteert in veel meer plezier in het stuurschakelen. Sneller in het wisselen tussen de verzetten is de bak ook, en dat levert een verbeterde acceleratie van 0 naar 100 km/h op. De voltrekking duurt voortaan nog maar 3,4 seconden, een winst van 0,3 seconden ten opzichte van de voormalige Tiptronic-transmissie. De topsnelheid bedraagt 312 km/h.

November
De vernieuwde Porsche 911 Turbo zal voor het eerst te bewonderen zijn tijdens de aankomende IAA. Twee maanden later, op 21 november, staan zowel de Coupé als de Cabrio bij de dealers. Bestellen kan al wel. De Coupé is er vanaf € 204.900,- en voor de Cabriolet moet er € 220.250,- achtergelaten worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: de vernieuwde Porsche 911 Turbo
Officieel: de vernieuwde Porsche 911 Turbo
Officieel: de vernieuwde Porsche 911 Turbo
Officieel: de vernieuwde Porsche 911 Turbo
Officieel: de vernieuwde Porsche 911 Turbo
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers