Nieuws

Infiniti M: zesde voet op Europese grond

Infiniti M: zesde voet op Europese grond

Infiniti zal op 16 augustus aanstaande, tijdens de 59ste editie van Pebble Beach Concours d´Elegance, een nieuw model onthullen. Deze vooralsnog alleen met een M aangeduide luxe sedan met hybridetechniek wordt het zesde model van Infiniti in Europa, en daarmee wil het merk zijn positie alhier verstevigen.

Eén keer per jaar, op een zondag in augustus, schitteren een kleine tweehonderd van de mooiste (en duurste) collectors items ter wereld op Pebble Beach Concours d´Elegance in Californië (V.S.). Sommige fabrikanten denken hierin het ideale evenement te vinden om een nieuwe model te onthullen. Zo ook Infiniti, die dit jaar deze show aangrijpt om daar het doek van de M te trekken. Meer over het uiterlijk dan deze officiële teaser vrijgeeft is er niet bekend, maar aan deze ruwe schets te zien en de bloedmooie Essence nog vers in ons geheugen verwachten we er veel van.

Diesel op komst
Volgens het Engelse Autocar zal de Infinit M beschikken over hybridetechniek, gebruikmakend van lithium-batterijen, die samen met een krachtige 3.7 liter V6-benzinemotor voor de voortstuwing zorgt. Deze hybride-uitvoering moet nog dit jaar de dealers in de Verenigde Staten bereiken en zal naar verwachting in 2010 ons continent aandoen. In de nabije toekomst staat er ook een diesel op het programma. En Infiniti kennende zal dit geen ondermaatse zelfontbrander zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers