Nieuws

“Geen ‘gewone’ E Coupé AMG”

“Geen ‘gewone’ E Coupé AMG”

Mercedes-AMG vaart een andere koers wat betreft de E-klasse Coupé AMG. Volgens een woordvoerder van het merk verschijnt er namelijk ´een andere AMG-uitmonstering van de E Coupé´ dan dat we normaliter van de performancejongens gewend zijn.

Sommige automedia suggereren dat de AMG-versie van de E-klasse Coupé het bijkomend predicaat Black Series meekrijgt, en dat zou onder andere nog meer vermogen en een nog krijgshaftiger uiterlijk betekenen in vergelijking tot de normale AMG’s. Ook zou de auto volledig zijn gericht op circuitgebruik. Mercedes rept hier overigens geen woord over. Een woordvoerder van het merk neemt de woorden “Geen ‘gewone’ E Coupé AMG” in de mond. En of het inderdaad een versie van het kaliber Black Series - die normaal gesproken uitsluitend als exclusieve kers op de AMG-taart wordt uitgebracht - wordt blijft ook zodoende onduidelijk.

Alsnog een gapend gat
Wij durven hierover in ieder geval nog geen uitspraken te doen. Reden? Afgaande de op de eerdere verschenen Black Series-modellen vergt een eventuele E Coupé AMG Black Series namelijk een aanzienlijk hogere investering als een gewone AMG. En aangezien de markt voor normale AMG’s al beperkt is, zal de kopersgroep van een veel duurdere variant helemaal dun bezaaid zijn. Het blijft toch een kosten-baten-verhaal, nietwaar?! Bovendien, wat voor soort E Coupé-model gaat vervolgens het (enorme) gat tussen een normale E Coupé en de E Coupé Black Series opvullen?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers