Nieuws

Nieuwe motoren en Special Edition Mercedes C

Nieuwe motoren en Special Edition Mercedes C

De Mercedes C-klasse en C-klasse Estate gaan modeljaar 2010 niet ongewijzigd in. Mercedes levert de C-klasse modellen voortaan met nieuwe of gewijzigde motoren, past typeaanduidingen aan en bovendien wordt de C-klasse leverbaar als Special Edition.

  • C 250 CGI BlueEfficiency vervangt de C 230
  • Nieuwe diesel in C 220 CDI BlueEfficiency
  • Automaat voor C 250 CDI
  • C 280 wordt C 300 en C 320 CDI wordt C 350 CDI
  • Komst Special Edition-uitvoering

Het motorengamma van de C-klasse is op tal van punten gewijzigd. Zo wordt de C 230 vervangen door de nieuwe C 250 CGI BlueEfficiency. Hiermee wordt deze zescilinder vervangen door een 1.8 liter viercilinder turbomotor. Standaard wordt de motor gekoppeld aan een automaat. Ondanks het ‘missen’ van twee cilinders weet de 204 pk en 310 Nm krachtige C 250 CGI in 7,4 seconden naar 100 km/h te accelereren en een topsnelheid van 240 km/h te behalen. Het verbruik is met 7,2 l/100 km behoorlijk gunstiger dan bij zijn voorganger (9,1 l/100 km).
 
Eveneens nieuw is de motor in de C 220 CDI BlueEfficiency. Die beschikt namelijk vanaf modeljaar 2010 over de compleet nieuwe dieselmotor met een inhoud van 2,1 liter. De motor ontwikkelt een vermogen van 170 pk en een koppel van 400 Nm. Met een 0-100 km/h sprint in 8,4 seconden en een topsnelheid van 232 km/h is het opvallend dat het verbruik blijft steken op slechts 4,8 l/100 km. Keurig Mercedes. Standaard levert Mercedes de motor in combinatie met een handgeschakelde zesbak. Dat geldt ook voor de C 250 CDI die over dezelfde motor beschikt maar goed is voor 204 pk. Die is vanaf modeljaar 2010 echter ook leverbaar in combinatie met een automaat. Tot slot wijzigt Mercedes twee typeaanduidingen. Twee typeaanduidingen worden gewijzigd. Zo komt de aanduiding C 300 in plaats van C 280 en C 350 CDI in plaats van C 320 CDI. De technische specificaties blijven ongewijzigd.

Special Edition
De Mercedes-Benz C-Klasse Special Edition is nieuw in het programma. Dit model heeft de AVANTGARDE-uitvoering als basis. De uitstraling wordt daarbij versterkt door de donkere koplampunits, nieuw ontworpen 17-inch lichtmetalen velgen in vijfspaaks design en keuze uit vier metallic kleuren of Calcietwit. Ook het interieur is extra luxueus. Standaard zijn een neerklapbare achterbank voor de Limousine (standaard op de Estate), zwarte hemelbekleding, velours matten en keus uit Artico- of volledig lederen bekleding. Voor alle extra’s die een C-Klasse tot Special Edition maken, factureert de Mercedes-Benz-dealer voor de Limousine-uitvoering slechts € 1.352 (Artico bekleding) of € 3.943 (volledig lederen bekleding). Bij de Estate-uitvoeringen valt de meerprijs nog gunstiger uit. Bij keuze voor Artico-bekleding bedraagt hij € 1.097 (€ 3.698 bij lederen bekleding). De C-Klasse Special Edition is ook leverbaar is in combinatie met de voor de zakelijke markt ontwikkelde Business Class-uitvoering. De Mercedes-Benz C-Klasse Special Edition is te bestellen met alle voor de C-Klasse beschikbare benzine- en dieselmotoren (uitgezonderd C 63 AMG).

De levering van de 2010-modellen van de Mercedes-Benz C-Klasse start per direct.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe motoren en Special Edition Mercedes C
Nieuwe motoren en Special Edition Mercedes C
Nieuwe motoren en Special Edition Mercedes C
Nieuwe motoren en Special Edition Mercedes C
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers