Nieuws

Eindelijk officieel: BMW X1

Eindelijk officieel: BMW X1

BMW heeft alle informatie van de nieuwe BMW X1 nu eindelijk officieel bekend gemaakt. Visueel hebben we inmiddels uitgebreid met de auto kunnen kennismaken, maar de details ontbraken nog. Volgens BMW is de X1 een mix van een SAV (Sports Activity Vehicle) en een Touring. Wij stellen het model aan u voor.

  • sDrive achterwielaandrijving of xDrive vierwielaandrijving
  • Verhoogde zitpositie en dynamisch weggedrag voor optimale controle
  • Ruim en praktisch interieur met in drie delen neerklapbare achterbank
  • Groene energielabels dankzij EfficientDynamics incl. Auto Start Stop functie

Het merk uit Beieren is trots op de maatvoering van de BMW X1. Qua afmetingen valt het model tussen de BMW 1-serie en 3-serie Touring, maar optisch sluit hij aan bij de andere X modellen door zijn hoge zitpositie en stoere uiterlijk. Met zijn lengte van 4,45 m is de BMW X1 maar liefst 21 cm langer dan de 1-serie hatchback maar tegelijkertijd slechts 7 cm korter dan een 3-serie Touring. De hoogte van de auto is met 1,67 m maar liefst 12,5 cm hoger dan bij genoemde 3-serie Touring maar tegelijkertijd bijna 13 cm lager dan bij een BMW X3. Deze maatvoering laat zien dat BMW met de X1 een nieuwe plek heeft gevonden tussen bestaande auto’s.

Ruim interieur
Dankzij de relatief hoge buitenmaten beschikt de X1 over een ruim interieur. Dat blijkt ook wel uit de grote wielbasis van 2,76 meter. De BMW X1 beschikt over een in drie delen (verhouding 40-20-40) neerklapbare achterbank. Met alleen het middendeel omgeklapt passen lange voorwerpen eenvoudig in de auto. Zijn alle zittingen neergeklapt dan groeit de bagageruimte van 420 liter naar 1.350 liter. De rugleuning van de achterbank is bovendien 31 graden kantelbaar. Met de leuning in de meest verticale positie bedraagt het laadvolume 490 liter.

Breed motorenpallet
Bij de introductie in oktober zal de BMW X1 xDrive28i de rol van topmodel op zich nemen. De zescilinder-in-lijn met 3,0-liter inhoud, variabele kleptiming VALVETRONIC en dubbele VANOS nokkenasverstelling levert 258 pk vermogen. De viercilinder dieselversies BMW X1 xDrive23d, xDrive20d en xDrive18d leveren respectievelijk 204 pk, 177 pk en 143 pk. Laatstgenoemde twee versies zullen ook leverbaar zijn met sDrive achterwielaandrijving. In het voorjaar van 2010 volgen dan nog een X1 sDrive18i en xDrive 18i. De 28i en 23d hebben standaard een zestrapsautomaat met Steptronic. De andere versies van de BMW X1 hebben een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Groene energielabels
Net als veel andere BMW´s zijn de X1 modellen uitgerust met EfficientDynamics. Dit zorgt ervoor dat de uitstoot van de X1 sDrive18d en 20d onder de 140 gram per kilometer blijft. Het gemiddeld verbruik van deze auto’s komt uit op 5,2 l/100 km voor de sDrive18d en 5,3 l/100 km voor de sDrive20d. In Nederland is dat beide goed voor een groen energielabel B. De xDrive-varianten van deze diesels halen energielabel C. De handgeschakelde versies van de BMW X1 hebben een Auto Start Stop functie met een schakelindicator. Bij alle uitvoeringen wordt remenergie geregenereerd om de accu op te laden en om stroom aan het boordnet te leveren.

Complete standaarduitrusting

De BMW X1 is standaard voorzien van onder meer airconditioning, 17 inch lichtmetalen wielen, hoofdairbags, driepuntsgordels op alle zitplaatsen en Adaptive Brake Lights die extra waarschuwen bij een noodstop. Ook zijn er talrijke opties om de standaarduitrusting verder aan te vullen. Opvallende zaken zijn onder meer de Adaptive Headlights - in bochten meedraaiende koplampen - een elektrisch bedienbaar panoramadak en een harman/kardon Surround Sound System. Optioneel is ook een Business of Professional navigatiesysteem met een in de console geïntegreerd display en nieuwste generatie iDrive.

De eerste modellen van de nieuwe BMW zullen in oktober bij de dealers staan. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Eindelijk officieel: BMW X1
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers