Nieuws

Subaru verfijnt Forester

Subaru verfijnt Forester

Subaru heeft de Forester voor het modeljaar 2010 op diverse punten gemodificeerd. Het merk voerde bijna geen optische wijzigingen door, maar vooral aanpassingen aan de techniek en uitrusting van de SUV.

De grootste verschillen zien we terug op de prijslijst. Subaru heeft namelijk de typenamen veranderd. Zo wordt de “Comfort” voortaan “X Comfort” genoemd, terwijl de benamingen van de versies daarboven vanaf nu worden voorafgegaan door “XS”. Ook de uitrustingsniveaus gingen op de schop. Zo staat bij de benzineversies de 2.0X Comfort nu niet meer op stalen velgen, maar op 16-inch lichtmetalen exemplaren. De 2.0XS Luxury, Premium en Executive krijgen af fabriek grotere, 17-inch lichtmetalen velgen. De XS-uitvoeringen zijn standaard voorzien van zaken als een lederen stuurwiel, een lederen versnellingspookknop en elektrisch inklapbare buitenspiegels. In het geval van de Forester 2.0XS Executive wordt bovendien het in het dashboard geïntegreerde DVD-navigatiesysteem af fabriek gecompleteerd met een achteruitrijcamera en een Bluetooth handsfree systeem.

Meer rijcomfort en stabiliteit

Naast de aanpassingen bij de uitrustingniveau’s heeft de techniek ook een update gekregen. Zo zorgen bij alle Forester-versies wijzigingen aan het onderstel met betrekking tot stijfheid en dempingskracht voor extra rijcomfort en een betere stabiliteit. Los van specifieke veranderingen in de uitrusting per type, biedt het informatiedisplay op het dashboard meer indicatiekeuze betreffende het brandstofverbruik en zijn er nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar.

De prijzen van het Forester-gamma is door de modificaties licht gestegen. Het prijskaartje van de SUV loopt uiteen van € 32.995,- voor de 2.0X Comfort tot 45.695 euro voor de 2.0D XS Executive. De vanafprijs voor de Forester Boxer Diesel (2.0D X Comfort) is € 35.995,-. De vernieuwde Foresters zijn direct beschikbaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers