Nieuws

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni

Na meer dan veertig jaar in dienst geweest te zijn bij Lamborghini krijgt Valentino Balboni een cadeautje. Om zijn afscheid te vieren wordt er een speciale, gelimiteerde Gallardo naar hem vernoemd. Eén die de vierwielaandrijving traditie van deze eeuw doorbreekt!

  • Eerbetoon aan Lamborghini´s testrijder
  • Gallardo met achterwielaandrijving
  • 550 pk sterke V10
  • Uniek uiterlijk en gelimiteerde oplage (250 stuks)

Al sinds 1967 is Balboni actief voor Lamborghini. De oprichter van het merk, Ferruccio Lamborghini, was op zoek naar een testrijder en vond deze in de vorm van Valentino Balboni. Sinds 1973 heeft de Italiaan alle prototypes en de meeste productieauto’s van het merk gereden. Na veertig jaar in dienst te zijn geweest gaat Valentino met pensioen. Toch zal hij actief blijven als ambassadeur van het merk. Als eerbetoon draagt de Gallardo LP550-2 zijn naam.

Achterwielaandrijving
Al sinds 2001, met de komst van de Murciélago, rolt er geen tweewielaangedreven Lamborghini meer uit de fabriek. De nieuwe Gallardo LP550-2 breekt deze ‘traditie’ en beschikt alleen over achterwielaandrijving. Hierdoor daalt het gewicht van de sportauto met 30 kg naar 1380 kg. De Lamborgini Gallardo Valentino Balboni is te herkennen aan de racestrepen die over de hele auto lopen. De witte en gouden streep is geïnspireerd op sportwagens uit de jaren ’70 en geven de auto een unieke uitstraling. In het interieur komt deze streep terug om ook hier onderscheidend te zijn van de andere (lees: vierwielaangedreven) Gallardo’s.

LP550-2
Achterin de Gallardo ligt de in lengte geplaatste V10 te pronken. In tegenstelling tot de vierwielaangedreven LP560-4 moet de LP550-2 het, zoals uit de naam ook al duidelijk wordt, met tien pk minder doen. De sprint van nul naar honderd verloopt daardoor ook iets langzamer. De Balboni editie schiet in 3,9 seconden naar 100 km/h, wat 0,2 seconden langzamer is dan de ‘gewone’ Gallardo. De topsnelheid ligt op 320 km/h.

De Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni zoals de speciale Italiaanse sportwagen heet is gelimiteerd op 250 stuks. Het model is te koop vanaf ongeveer € 230.000,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni
Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni
Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni
Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni
Redactie
Door Redactie

Zoeken