Nieuws

Nieuwe motoren en uitvoeringen BMW 1-serie (Coupé)

Nieuwe motoren en uitvoeringen BMW 1-serie (Coupé)

Konden we jullie gisteren al talloze details van de nieuwe BMW 1-serie onthullen. Nu hebben we interessant nieuws over de huidige generatie. BMW introduceert namelijk twee nieuwe motoren voor de 1-serie Coupé en twee unieke uitvoeringen van de hatchback.

Allereerst de twee nieuwe krachtbronnen voor de coupé. Het gaat om de 120i Coupé en de 118d Coupé. In de motorsteunen van de eerste hangt een vierpitter met een vermogen van 170 pk en een trekkracht van 210 Nm. Deze nieuwe instapper weet de spurt vanuit stilstand naar 100 km/h in een rappe 7,8 seconden af te leggen. Bij 224 km/h is de versnelling voorbij. Mede dankzij directe inspuiting weet de benzine een gemiddeld verbruik van 6,6 l/100 km te realiseren en dat in combinatie met een CO2-uitstoot van 153 g/km. Dan de bekende 118d die al enige tijd in de 3- en 5-deurs te verkrijgen is. Ook in de coupé levert de krachtbron 143 pk en 300 Nm aan koppel. Sprinten naar honderd doet de auto in exact negen tellen en de topsnelheid bedraagt 210 km/h. Natuurlijk dragen beide nieuwe modellen BMW’s label EfficientDynamics en dat betekent dat ze onder meer zijn uitgerust met milieubesparende technieken zoals een regeneratiesysteem, een auto start/stop-functie en een zogeheten Gear Shift Indicator. Bij de 118d Coupé resulteren deze ingrepen in een dieselverbruik van 4,5 /100 km. En de gemiddelde CO2-uitstoot ligt op 119 g/km.

Lifestyle Edition
Om het sportieve imago van BMW nog een extra impuls te geven kondigt het merk twee unieke uitvoeringen van de 1-serie 3- en 5-deurs Hatchback aan. Het gaat om de Lifestyle en de Sport Edition en kunnen worden geleverd in combinatie met iedere motorisering. Aan de hand van de foto’s is duidelijk te zien welke model welke predicaat krijgt toegewezen. De Lifestyle Edition is gehuld in de chique carrosseriekleur genaamd Marrakesh Brown Metallic en heeft naast enkele smaakvolle accenten van chroom (dorpels, eindpijpen) de beschikking over speciale 5-spaaks 17 inch wielen. Het binnenwerk matcht uitstekend met de buitenkant middels de Magna-kleurige stoelen en details in dezelfde kleur als de carrosserie. Zwart hemelbekleding is standaard.

Sport Edition
De 1-serie Sport Edition is van heel andere orde. Die heeft dankzij zijn M Sport Package (inclusief M Aerodynamics Package en sportonderstel) een heel andere gelaatsuitdrukking. Het sportieve model staat affabriek op 17 inch lichtmetaal en voor de duurste uitvoeringen, de 130i en 123d, is er 18 inch gereserveerd. Deze wielen zijn overigens wel optioneel op de overige modellen te bestellen. De exclusieve details aan de Sport Edition zijn zoal Blackline achterlichtunits, Shadow Line raam- en koplamplijsten en chromen uitlaatstukken. Het interieur wordt afgeleverd met sportpedalen, een lederen M sportstuur en pook, zwarte hemelbekleding en aluminium accenten. De sportstoelen zijn standaard uitgevoerd in Sensatec-stof en natuurlijk is leder tegen meerprijs verkrijgbaar. In ieder geval zijn ze afgewerkt met blauwe stiksels.

September
De BMW 120i Coupé en de 118d Coupé zullen aankomende september hun showroomdebuut beleven. Wat de modellen exact gaan kosten is nog onduidelijk. Hetzelfde geldt voor de Lifestyle en Sport Edition. Daarvan weet de importeur sowieso nog niet of ze wel naar ons land komen. De marketingjongens aldaar zijn ermee aan het rekenen geslagen, dus de kans is wel aanwezig dat ze binnenkort onze straten sieren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe motoren en uitvoeringen BMW 1-serie (Coupé)
Nieuwe motoren en uitvoeringen BMW 1-serie (Coupé)
Nieuwe motoren en uitvoeringen BMW 1-serie (Coupé)
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers