Nieuws

Officieel: Saab heeft nieuwe eigenaar

Officieel: Saab heeft nieuwe eigenaar

Vandaag hebben Koenigsegg Group AB en General Motors een overeenkomst getekend voor de overname van Saab. De Zweedse sportautofabrikant gaat samen met een aantal investeerders Saab overnemen van General Motors. Daarmee lijkt de toekomst van Saab (voorlopig) veiliggesteld.

De verwachting is dat de verkoop na de zomer volledig rond is. Voor de financiering van de deal zal de Europese Investeringsbank (EIB) maar liefst 600 miljoen dollar bijdragen. De Zweedse overheid neemt daarbij de waarborging op zich. Extra ondersteuning wordt verzorgd vanuit GM en Koenigsegg Group AB. Het geld is vooral nodig om de productie voort te zetten, maar belangrijker nog om nieuwe producten op de markt te brengen. Saab zit momenteel met een zwaar verouderd modellengamma. De nieuwe 9-5 en 9-5 Estate staan echter klaar om geïntroduceerd te worden en ook de 9-4X bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling.

Een belangrijke dag
Omdat Saab te klein is om geheel zelfstandig te draaien heeft GM toegezegd technologie te blijven leveren. Daarbij valt te denken aan motoren en chassis´. Volgens Jan Åke Jonsson, Managing Director van Saab Automobile AB is dit een belangrijke dag voor Saab, haar klanten, liefhebbers, dealers en werknemers. Hij heeft er alle vertrouwen in dat Saab onder de nieuwe eigenaar zichzelf verder kan ontwikkelen en op kan klimmen uit dit dal.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers